Απολύτως ομαλά, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ολοκληρώθηκε η σημερινή πρώτη ημέρα υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ». Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΝ, περίπου 14.500 ενδιαφερόμενοι έχουν ξεκινήσει να καταχωρίζουν στοιχεία, 6.500 βρίσκονται στο τελικό στάδιο και ήδη περί τις 500 αιτήσεις έχουν ολοκληρωθεί και πρωτοκολληθεί. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα συνεχιστεί κανονικά το πρωί της Τρίτης. Αναφέρεται επίσης ότι οι όποιες καθυστερήσεις ανέκυψαν στη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, σύντομα αντιμετωπίστηκαν.

Σήμερα οι αιτήσεις αφορούν ακίνητα που βρίσκονται στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας. Στις 26 Μαρτίου θα ακολουθήσουν αιτήσεις για τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίου, Βόρειου Αιγαίου και Κρήτης, ενώ στις 2 Απριλίου για τις Περιφέρειες Αττικής και Νότιου Αιγαίου.

«Πολύ καλή λειτουργικότητα», διαπιστώθηκε κατά τις πρώτες ώρες, δήλωσε στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος Μιχάλης Βερροιόπουλος, επαναλαμβάνοντας ότι ο προϋπολογισμός  καλύπτει  λίγο παραπάνω από 40.000 αιτήσεις, συμπεριλαμβανομένων όσων δεν καλύφτηκαν από το Πρώτο «Εξοικονομώ» και τα ενδιάμεσα προγράμματα.

Δεδομένου ότι τηρείται σειρά προτεραιότητας ανά Περιφέρεια, ο αριθμός όσων μπορούν να μπαίνουν ταυτόχρονα στην πλατφόρμα το ίδιο δευτερόλεπτο υπερβαίνει τις 10.000, τόνισε ο κύριος Βερροιόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα παρέχει επιδοτήσεις έως 70 %, ανάλογα με το εισόδημα και την οικογενειακή κατάσταση, για την υλοποίηση επενδύσεων εξοικονόμησης ενέργειας ενώ για το υπόλοιπο ποσό υπάρχει η δυνατότητα (αλλά όχι η υποχρέωση) λήψης άτοκου τραπεζικού δανείου.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1
Σχετική είδηση:«Εξοικονομώ κατ΄ Οίκον»: Από Δευτέρα ξανά οι αιτήσεις ανά Περιφέρεια (video)

Μοιράσου το άρθρο: