Η καταπολέμηση και πρόληψη του φαινομένου της διαφθοράς βρέθηκαν στο επίκεντρο διημερίδας που διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ.

Περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια ευρώ εκτιμάται ότι έχασε η χώρα μας από φαινόμενα διαφθοράς και κατάχρησης δημόσιου αξιώματος, το 2010.

Το κόστος αντιστοιχεί περίπου στο 8% του ΑΕΠ, χωρίς μάλιστα να συνυπολογίζονται οι απώλειες από τη φοροδιαφυγή ή το μαύρο χρήμα.

Η παρούσα κυβέρνηση κάνει πράξη αυτό που υποσχέθηκε: μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, απαλλαγμένη από την αναξιοκρατία και τα πελατειακά χαρακτηριστικά του παρελθόντος, δήλωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.

Την ανάγκη να μπει τέλος στις πολλαπλές κατηγορίες εργασιακών σχέσεων και να ενισχυθεί ο δημόσιος τομέας με νέες γνώσεις και νέες ειδικότητες, επισήμανε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου πρότεινε μεταξύ άλλων, την επέκταση της υποχρέωσης υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης σε όλους τους μισθοδοτούμενους από το ελληνικό δημόσιο, ιδίως για τους λειτουργούς μέσης εκπαίδευσης και τους χειρουργούς των δημόσιων νοσοκομείων.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη

Μοιράσου το άρθρο: