Για κύκλωμα που πουλάει έτοιμες εργασίες σε φοιτητές κάνει λόγο στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, που αποκάλυψε τη μαζική αντιγραφή εργασίας από 106 φοιτητές. Οι ίδιοι παραδέχονται πως αντέγραψαν και ζητούν την επιείκεια της Σχολής. Πολιτική αντιπαράθεση για τη μαζική αντιγραφή.

Η αντιγραφή ή αγορά έτοιμων εργασιών από φοιτητές δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Υπήρχε και υπάρχει, καταγγέλλει στην κάμερα της ΕΡΤ ο καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων και πρόεδρος του συγκεκριμένου τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Ανδρουλάκης.

Με βάση τις απολογίες, προκύπτουν ενδείξεις για περαιτέρω διερεύνηση του όλου κυκλώματος που υπάρχει, σημειώνει ο κ. Ανδρουλάκης.

Ωστόσο, η ομόφωνη και αμετάκλητη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος να χαθεί η εξεταστική του Σεπτεμβρίου για τους 106 φοιτητές, έχει διχάσει τη φοιτητική κοινότητα και, όπως αποκαλύπτεται, η αντιγραφή εργασιών ήταν κοινό μυστικό.

Φοιτητές από τη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ ζήτησαν την επιείκεια των καθηγητών ώστε να μη χαθεί ολόκληρη η Εξεταστική για τους συγκεκριμένους φοιτητές, γεγονός που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων.

Η υπόθεση έχει λάβει πολιτικές διαστάσεις με αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, ενώ ο υπουργός Παιδείας παρατήρησε ότι θα περίμενε από την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει μία ημερίδα για να συζητηθεί το θέμα της αντιγραφής.

«Η ΝΔ έσπευσε με υπερβολική καθυστέρηση να σχολιάσει την πρωτοφανή απόφαση της τοπικής ΔΑΠ Πατρών να στηρίξει τους 106 φοιτητές που κατέθεσαν την ίδια εργασία και αφού το θέμα πήρε εκτενέστατη δημοσιότητα, ενώ στις σχετικές ανακοινώσεις μίλησε για “υπερβολές”. Το βραβείο αριστείας στο ρουσφέτι ανήκει δικαιωματικά στη ΝΔ», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Για μας είναι αυτονόητο πως οι κανονισμοί πρέπει να τηρούνται από όλους και σε κάθε αντίθετη περίπτωση η επιβολή κυρώσεων είναι επιβεβλημένη. Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ να μας πει πότε ήταν η τελευταία φορά που “έχτισαν” έναν καθηγητή μέσα στο γραφείο του. Δεν χρωστάμε εμείς καμία απάντηση σε επαγγελματίες καταληψίες, σε ιδεολόγους παραβατικούς της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε στον ALPHA 989 ο Κώστας Δέρβος, πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

«Το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Τους τσάκωσαν. Αν εγώ ήμουν Νέα Δημοκρατία δεν θα έκανα αυτά τα διοικητικά μέτρα, θα τους ανάγκαζα να κάνουν μία ημερίδα, να συζητήσουν το θέμα αντιγραφής. Μια ανοιχτή συζήτηση, να μπουν καθηγητές, να μπουν φοιτητές, να δούμε τι γίνεται, τι σημαίνει το θέμα αντιγραφή. Διότι, δεν είναι καινούργιο αυτό», τόνισε μιλώντας στον REAL FM ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Η επίμαχη εργασία αντιστοιχεί στο 30% της τελικής βαθμολογίας του εξαμήνου και κατατέθηκε στον ιστότοπο του Πανεπιστημίου για το μάθημα «Δυναμικά Μαθηματικά Υποδείγματα».

Ρεπορτάζ: Ελ. Κολύβα, Αθ. Σταμοπούλου
Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο: