Γυναίκες πρόσφυγες στο Μουσείο της Ακρόπολης

Επίσκεψη 38 γυναικών προσφύγων, που φιλοξενούνται στο Κέντρο Φιλοξενίας του Σκαραμαγκά, απ’ το Αφγανιστάν και την Συρία, στο μουσείο της Ακρόπολης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27/10.

Τη δράση οργάνωσαν από κοινού η «Αλληλεγγύη για Όλους», η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), οι «Αθέατες Γυναίκες», η πρωτοβουλία «Αλληλεγγύη στα Δυτικά» και η Περιφέρεια Αττικής.

Όπως αναφέρει η “Αλληλεγγύη για Όλους”: “Η δράση έρχεται σε συνέχεια τέτοιων πρωτοβουλιών που ξεκίνησαν την προηγουμένη χρονιά, πρώτα απ’ όλα σαν μια συνεύρεση των ελληνίδων γυναικών με τις γυναίκες πρόσφυγες που ζουν στη χώρα μας και ως μια ευκαιρία να γνωρίσουν ένα κομμάτι της ιστορίας του τόπου που τους φιλοξενεί και ίσως για κάποιες να γίνει και δεύτερη πατρίδα.

Γυναίκες πρόσφυγες στο Μουσείο της ΑκρόποληςΤο περασμένο διάστημα, είχαν πραγματοποιηθεί κι άλλες επισκέψεις γυναικών προσφύγων σε αρχαιολογικούς χώρους, η πρώτη το Νοέμβριο του ’17, από το Κέντρο Φιλοξενίας του Σκαραμαγκά στο Μουσείο της Ελευσίνας, το Μάρτιο του ‘18, απ’ το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων του Σχιστού στο Μουσείο της Ακρόπολης και τον περασμένο Μάιο, από το Κέντρο Φιλοξενίας του Ελαιώνα, στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνα.

Στη δράση που οργανώθηκε το Σάββατο, παρευρέθηκαν, εκ μέρους της «Αλληλεγγύης για Όλους», η συντονίστρια της ομάδας γυναικών, Νικολέττα Δανιά, εκ μέρους της ΓΓΙΦ, η Γενική Γραμματέας, Φωτεινή Κούβελα, απ’ την πρωτοβουλία «Αλληλεγγύη στα Δυτικά» η Μαντώ Λαγαδινού και από την Περιφέρεια Αττικής οι περιφ. σύμβουλοι Ελένη Σωτηροπούλου του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Κατερίνα Κρητικού του Δυτικού Τομέα Αθηνών και τέλος, οι «Αθέατες Γυναίκες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος