Η πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Περάματος, Ειρήνη Καλαϊτζή, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, τη Φωνή της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ, για την χθεσινή επίθεση Χρυσαυγιτών, υπό τον υπόδικο βουλευτή του κόμματος, Γιάννη Λαγό στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος.

Η κα Καλαϊτζή, που ήταν παρούσα στους προπηλακισμούς, διευκρίνισε ότι, η συγκέντρωση στο σχολείο έγινε μετά από κάλεσμα του προϊσταμένου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στους συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικών, στην δημοτική αρχή και εκπροσώπους από την προσφυγική δομή του Σχιστού, προκειμένου να «γίνει ευρεία ενημέρωση» για την λειτουργία τμήματος υποδοχής προσφυγόπουλων στο δημοτικό.

Όπως είπε η κα Καλαϊτζή μετά την έκδοση του ΦΕΚ για την ένταξη του σχολείου στο σχετικό πρόγραμμα, υπήρξαν αντιδράσεις από γονείς και αυτές εντάθηκαν την Δευτέρα, με αποτέλεσμα να υπάρξει παρουσία κόσμου έξω από το σχολείο με την έναρξη του ωραρίου.

Εκεί εμφανίστηκε και ο υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής με ομάδα ατόμων, που η πρ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος, χαρακτήρισε «μπράβους και τραμπούκους», οι οποίοι εισέβαλλαν βιαίως στον χώρο του σχολείου «και άρχισαν αδιακρίτως να χτυπάνε να ξυλοκοπούν, να προπηλακίζουν, να απειλούν» γονείς και εκπαιδευτικούς.

Η κα Καλαϊτζή, τόνισε ότι υπάρχει ζήτημα με την παρουσία της αστυνομίας, γιατί οι 3-4 ένστολοι αστυνομικοί που βρέθηκαν στην επίθεση των χρυσαυγιτών «απλώς κοιτούσαν». Σημείωσε μάλιστα, πως όλα αυτά έγιναν, ενώ την ίδια ώρα λειτουργούσε το ολοήμερο σχολείο, κάτω από τον χώρο που έγινε η επίθεση και στο κτίριο υπήρχαν παιδιά.

Τέλος η πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Περάματος υπογράμμισε ότι μέχρι τώρα σε σειρά κινητοποιήσεων, που αφορούσαν τα θέματα της Παιδείας, η Χρυσή Αυγή ήταν απούσα και αναρωτήθηκε «γιατί τώρα τους έπιασε ο πόνος». Και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «οι άνθρωποι (αυτοί) είναι απάνθρωποι» και τους κατήγγειλε για αισχρότητα. Κάλεσε δε τους γονείς και στο νέο Ικόνιο και στην ευρύτερη περιοχή «να μην φοβηθούνε, να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στις ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές, που στοχοποιούν ανήλικα παιδιά και τις κυνηγημένες οικογένειές τους».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: