Με 12 ώρες εκπαίδευσης γίνεσαι χειριστής ταχυπλόου-Η ασφάλεια στην κολύμβηση (video)

Με έξι ώρες θεωρητικών μαθημάτων και με αντίστοιχες πρακτικών έχετε τη δυνατότητα να δώσετε εξετάσεις για την απόκτηση μιας άδεια χειριστού ταχύπλοου σκάφους. Όμως η Θάλασσα πρώτα απ’ όλα χρειάζεται σεβασμό και μετά εμπειρία που δυστυχώς δεν αποκτάται μόνο με τα μαθήματα της απαραίτητης εκπαίδευσης για την έκδοση ενός διπλώματος. Στη χώρα μας αρκετά είναι τα θαλάσσια ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται αδειούχοι κυβερνήτες σκαφών. Τι πρέπει όμως να γνωρίζουμε για να αποφύγουμε ένα ατύχημα στη θάλασσα και πολύ περισσότερο ένα δυστύχημα. Ποιους κανόνες πρέπει να γνωρίζουμε και προπαντός να θυμόμαστε πριν ξεκινήσουμε για τον προορισμό μας ώστε να φτάσουμε ασφαλείς; Στα ερωτήματα αυτά δίνει απαντήσεις στην «ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ» και στον Προκόπη Αγγελόπουλο ο εκπαιδευτής ταχυπλόων Δ. Χριστόπουλος.

Δεν είναι όμως μόνο τα ταχύπλοα σκάφη που προξενούν θαλάσσια ατυχήματα. Αν και είμαστε ναυτικός λαός οι στατιστικές από πνιγμούς στις παραλίες της χώρας μας αποδεικνύουν ότι δεν γνωρίζουμε κολύμπι και μάλιστα και όσοι γνωρίζουν σε αρκετές περιπτώσεις αγνοούν βασικούς κανόνες της αφαλούς κολύμβησης. Η θάλασσα δεν είναι ελεγχόμενη και για αυτό υπάρχουν 5 βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε για να την απολαύσουμε χωρίς κινδύνους.

H Κα Κέλλυ Σταμούλη σύμβουλος επικοινωνίας της ΜΚΟ Safe Water Sports μίλησε στον Νίκο Παναγιωτόπουλο, για τη δράση της οργάνωσης από το 2015 . Για την προσφορά στο Λιμενικό Σώμα ενός λογισμικού με το οποίο καταγράφονται παράλληλα οι άδειες και οι έλεγχοι που γίνονται κυρίως στις θαλάσσιες επιχειρήσεις γεγονός που βοηθά στην παρακολούθηση των επιχειρήσεων αυτών. Επίσης η κα Σταμούλη αναφέρθηκε στην εφαρμογή της Safe Water Sports που μπορούμε να “κατεβάσουμε” στο κινητό τηλέφωνο και να έχουμε πληροφορίες για την μορφολογία των παραλιών που θα διευκολύνουν ως προς την πρόσβασή τους ΑΜΕΑ, ηλικιωμένους και μικρά παιδία ενώ παράλληλα εμφανίζονται μόνο οι νόμιμες επιχειρήσεις θαλάσσιων σπορ ενώ δίνεται και η δυνατότητα διαδραστικότητας μέσω της εφαρμογής ώστε να σημειώνονται και οι παράνομες αλλά και να αξιολογούνται από τους χρήστες και οι ενταγμένες στην εφαρμογή επιχειρήσεις . Η ΜΚΟ έχει αναλάβει και εκπαιδευτικό έργο, ασφαλούς κολύμβησης, στα σχολεία από την νηπιακή ηλικία μέχρι το Λύκειο καθώς επίσης και σε επιλεγμένες παραλίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος