Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των εργαζομένων στο Ινστιτούτο Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), διότι όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το συνδικάτο τους, παραμένουν ανοιχτά τα θέματα που τους δημιουργούν αβεβαιότητα για το μέλλον.

Το Συνδικάτο εργαζομένων στο ΙΓΜΕ αναφέρει πως «αναγκάζεται για άλλη μια φορά να βρίσκεται σε ετοιμότητα για να αποτρέψει εξελίξεις που μπορούν να οδηγήσουν στη διάλυση του Ινστιτούτου.

Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ, αντί να ερευνούν και μελετούν εντατικά για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας προς όφελος της κοινωνίας, ενισχυόμενοι με τον αναγκαίο αριθμό νέου μόνιμου προσωπικού κρίσιμων ειδικοτήτων, αντί να σχεδιάζουν και προτείνουν τα μέτρα παρεμβάσεων για την αποτροπή φυσικών καταστροφών όπως αυτές που ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες, αναγκάζονται να είναι σε συνεχή επαγρύπνηση και κινητοποιήσεις για να εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία και το μέλλον του Ινστιτούτου».

Στα προβλήματα που αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, είναι: «Το οικονομικό αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί από την άρνηση του Υπουργού ΠΕΝ να συνεχίσει να καταβάλει την αποζημίωση αποχώρησης στους εργαζόμενους του ΙΓΜΕ που συνταξιοδοτούνται, ενώ υπάρχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις για οφειλές του Ινστιτούτου ύψους άνω των 12 εκ. ευρώ, γεγονός που ανάγκασε την προηγούμενη διοίκηση σε παραίτηση».

Για το λόγο αυτό οι εργαζόμενοι ζητούν «άμεση συνάντηση μέσα στην επόμενη εβδομάδα του Προεδρείου του Συνδικάτου με τον Υπουργό ΠΕΝ, ώστε να δρομολογηθεί ο σχετικός διάλογος. Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει δεκτό από τον κ. Σταθάκη, οι εργαζόμενοι θα το απαιτήσουν με την παρουσία τους στο Υπουργείο, κηρύσσοντας απεργιακή κινητοποίηση».

Παράλληλα αναφέρουν ότι τους απασχολεί: «Η διαρκής μετάθεση στο απώτερο μέλλον της παύσης των παράνομων παρακρατήσεων 100.000 ευρώ κάθε μήνα, από τους μισθούς του προσωπικού. Πρόκειται για κρατήσεις που είχαν επιβάλει από το 2013 οι προηγούμενες διοικήσεις, στο πλαίσιο εφαρμογής λαθεμένης ερμηνευτικής εγκυκλίου του Γ.Λ του κράτους όπως αποδείχθηκε στην προσφυγή στη δικαιοσύνη των εργαζομένων από το 2014 και έχει οδηγήσει σε μαζική δικαίωσή τους».

 

Μοιράσου το άρθρο: