Με σειρά συγκεντρώσεων το μεσημέρι και το απόγευμα της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου, στην Αθήνα, αλλά και σε πολλές πόλεις της χώρας, τα συνδικάτα εκφράζουν την αντίθεσή τους στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ αναφέρει: «Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την καταιγίδα των αντεργατικών μέτρων που φτωχοποίησαν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, δίνει τώρα τη χαριστική βολή σε εργαζόμενους συνταξιούχους και ανέργους, μ’ένα πολυνομοσχέδιο προαπαιτούμενων με το οποίο καταργεί επί της ουσίας ακόμη και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα όπως αυτό της απεργίας.

Με μέτρα που εξαθλιώνουν ακόμη περισσότερο εκείνους που έχουν σηκώσει στις πλάτες τους τα βάρη της κρίσης και των μνημονίων και με το ενδιαφέρον της να στρέφεται αποκλειστικά προς τους δανειστές και τις εντολές τους.

Η ΓΣΕΕ καλεί σε συσπείρωση όλους τους εργαζόμενους και σε μαζική και ενωτική συμμετοχή στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσει την προσεχή Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά κέντρα που ανήκουν στη δύναμή της αλλά και με κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς της χώρας, η Συνομοσπονδία συντονίζει και την οργάνωση νέων κινητοποιήσεων στο πλαίσιο πανεθνικής δράσης. Για το σκοπό αυτό θα συνεδριάσει άμεσα το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ».

Στο απογευματινό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ έχουν δηλώσει συμμετοχή, τόσο το εργατικό κέντρο Αθήνας, όσο και άλλες δευτεροβάθμιες οργανώσεις (ΟΜΕ-ΟΤΕ, Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, ΠOEM, ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ΠΟΘΑ κλπ) καθώς και πρωτοβάθμια σωματεία.

Στο δημόσιο τομέα, η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας τη Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018, από τις 12:00 έως τη λήξη ωραρίου και καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12:30μμ και πορεία προς τη Βουλή.

Συνεπώς τη Δευτέρα θα γίνουν σε δύο χρονικές στιγμές συγκεντρώσεις, η πρώτη το μεσημέρι και η δεύτερη το απόγευμα.

Τη Δευτέρα 15/1 μέρα ψήφισης των μέτρων, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία σε μεγάλο συλλαλητήριο στις 6μμ στην Ομόνοια.

Oμοσπονδίες που ανήκουν στη δύναμη της ΑΔΕΔΥ, όπως η ΟΛΜΕ (καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) έχουν κηρύξει και τρίωρη στάση εργασίας τις 3 πρωϊνές ώρες (από 8.00 π.μ. έως 11.00 π.μ.) που αθροιζόμενες με την τρίωρη της ΑΔΕΔΥ, που ακολουθεί, ισοδυναμούν με 24ωρη απεργία, αφού όλη η πρωινή βάρδια στα σχολεία θα απεργεί. «Tην κήρυξη 4ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας επιπλέον της στάσης εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.» ανακοίνωσε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Σε κάθε περίπτωση, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα υπάρχουν συνδικάτα, που το απεργιακό τους πρόγραμμα, υπερβαίνει αυτό που έχουν ανακοινώσει οι υπερκείμενες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Οι συγκοινωνίες

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία, αλλά και στη στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.
Κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και τον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν την Δευτέρα και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
Mε απόφασή του το ΣΕΛΜΑ (σωματείο εργαζομένων λειτουργίας Μετρό Αθηνών) «προκηρύσσει 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 15/1/18 καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στα συλλαλητήρια διατρανώνοντας την αντίθεση τους στην επιθετική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης».

Κανονικά θα εκτελεστούν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, καθώς η απεργία της ΠΝΟ, λήγει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 12/1, με την ΠΝΟ να σημειώνει ότι η 24ωρη έγινε «με προοπτική κλιμάκωσης».

Μοιράσου το άρθρο: