Ημερίδα για τη σημασία της εκπαίδευσης στην ομαλή ένταξη των προσφύγων στην κοινωνία

Τη σημασία της εκπαίδευσης των προσφύγων για την ομαλή ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία ανέδειξαν εκπαιδευτικοί, σε ημερίδα που διεξήχθη με επίκεντρο τη δημιουργία ενός σχολείου που θα απέχει από το φόβο και την προκατάληψη.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Ένωση για τα δικαιώματα του ανθρώπου και το Ίδρυμα Friedrich – Ebert -Stiftung.

“Τα παιδιά θα τραβήξουν στην ένταξη τους γονείς τους”, δήλωσε στην ΕΡΤ ο Αντιδήμαρχος Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Αθηναίων Λευτέρης Παπαγιαννάκης.

Τα περισσότερα παιδιά προσφύγων στην Ελλάδα, είναι σε τάξεις υποδοχής στο πρωινό πρόγραμμα των σχολείων, ενώ την ίδια ώρα έχουν ανοίξει όλες οι βαθμίδες της τυπικής εκπαίδευσης.

Καταφέραμε να μπουν τα παιδιά σε μικρές ομάδες σε σχολεία, χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα, καμία αντίδραση και ήδη έχουμε πολύ μεγάλη ικανοποίηση, διότι στο δημοτικό τα παιδιά μιλάνε ελληνικά και μπορούν να έχουν σιγά σιγά επιτυχία, σημειώνει ο συντονιστής εκπαίδευσης της ανοιχτής δομής προσφύγων στον Ελαιώνα, Χρήστος Στεφάνου.

Την ίδια ώρα, πολλά σχολεία λειτουργούν αντίστροφα, μέσα σε κλίμα μισαλλοδοξίας και αποκλεισμού και μιας ρητορικής που μάλλον οδηγεί στο μίσος παρά στην συνύπαρξη, επισημαίνει ο εκπαιδευτικός Κωστής Παπαϊωάννου.

“Εγώ θα ήθελα να ακούσω από κάποιον ο οποίος είναι στην αντίθετη κατεύθυνση να μας πει αν δεν θέλουμε τα παιδιά των προσφύγων στα σχολεία, που τα θέλουμε; Τα θέλουμε στο δρόμο; Τα θέλουμε σε οδούς παραβατικότητας; Η εκπαίδευση μπορεί να είναι το πιο δύσκολο αλλά είναι και το μόνο γήπεδο που μπορούμε να παίξουμε με όρους συνύπαρξης” τονίζει ο κ. Παπαϊωάννου.

Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος