Κάθε άλλο παρά αθώο ήταν το φορτηγό πλοίο από τη Συρία, που έπιασαν οι λιμενικοί στη Σητεία. Στις έρευνες που έγιναν στο λιμάνι του Ηρακλείου, βρέθηκε τεράστια ποσότητα κατεργασμένου χασίς.

Λίγο πριν το απόπλου του πλοίου Νοκ από το λιμάνι του Ηρακλείου και ενώ οι έρευνες από το περασμένο Σάββατο ήταν άκαρπες, οι λιμενικοί εντόπισαν μεγάλη ποσότητα χασίς στα κοντέινερ του πλοίου. Μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί περίπου 6 τόνοι χασίς σε μορφή «σοκολάτας» μέσα σε οκτώ κοντέινερ.

Το πλοίο είχε εντοπιστεί την περασμένη Τρίτη κοντά στην Σητεία και πληροφορίες από τις Γαλλικές αρχές το καθιστούσαν ύποπτο. Το περασμένο Σάββατο μεταφέρθηκε στο Ηράκλειο αλλά μέχρι σήμερα οι έρευνες δεν είχαν αποδώσει. όταν όμως εντοπίστηκε κοντέινερ με ρούχα και παπούτσια το οποίο είχε διπλό πάτο, άρχισε η… αντίστροφη μέτρηση.

Ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος μαζί με αξιωματικούς της Δ/σης Ναρκωτικών βρίσκεται στο Ηράκλειο ενώ οι έρευνες στο πλοίο συνεχίζονται. Έντεκα μέλη του πληρώματος έχουν συλληφθεί (10 Σύροι και ένας Ινδός). Δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν για το παράνομο φορτίο του πλοίου που είχε αναχωρήσει από την Λαττάκεια της Συρίας με προορισμό την Βεγγάζη της Λιβύης.

Τον τελευταίο χρόνο δύο ακόμα πλοία με παρόμοια φορτία και λιμάνι αναχώρησης την Λαττάκεια, έχουν εντοπιστεί κοντά στην Κρήτη.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Φ. Καλαθάκη

Μοιράσου το άρθρο: