Τα τροχαία ατυχήματα μέσα από την καθαρή ματιά των παιδιών αποτυπώνονται στην έκθεση ζωγραφικής που εγκαινιάστηκε την Δευτέρα στο Ηράκλειο από τον υπουργό προστασίας του πολίτη Νίκο Τόσκα και του αρχηγού της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

Μέσα από τα 214 έργα μικρών ζωγράφων από όλη την Ελλάδα, τα παιδιά δίνουν το μήνυμα σε εμάς τους οδηγούς για λιγότερο αίμα στην άσφαλτο, για λιγότερα θύματα.

Μηνύματα για την χρήση ζώνης, κράνους, την κατανάλωση αλκοόλ, την ταχύτητα, τις προσπεράσεις κατακλύζουν τις παιδικές ζωγραφιές, κάτι που μας δείχνει πόσα πράγματα αντιλαμβάνονται τα παιδιά από τις καθημερινές προσλαμβάνουσες και πόσο επηρεάζονται.

Σε κάποιες περιπτώσεις, δε, χάνοντας ένα δικό τους άνθρωπο.

Συγκινητικό είναι και το μήνυμα του κρητικού μουσικού Βασίλη Σκουλά μέσα από το σχετικό τηλεοπτικό σποτάκι.

Πρωταρχικό ρόλο για την ορθή οδηγική συμπεριφορά παίζει η παιδεία και ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή. Ωστόσο, ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας έρχεται για να κρούσει για μια ακόμα φορά τον κώδωνα του κινδύνου και να υπενθυμίσει τις εκατοντάδες ζωές που χάνονται κάθε χρόνο στην άσφαλτο.

Η έκθεση με τον τίτλο «Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών» θα φιλοξενηθεί στο συνεδριακό κέντρο της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας στο Ηράκλειο μέχρι τις 24 Νοεμβρίου και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στα Χανιά ως τις 10 Δεκεμβρίου.

Πηγή:ΕΡΤ/Φανή Καλαθάκη

Μοιράσου το άρθρο: