Στον αέρα εξακολουθεί να βρίσκεται το συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα. Από τις 9 το πρωί εκατοντάδες μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν έξω από το Ξενοδοχείο όπου ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το συνέδριο.

Το ΠΑΜΕ απαιτεί να γίνει το συνέδριο, αφού προηγουμένως συνεδριάσει η διοίκηση της ΓΣΕΕ, μαζευτούν οι κάρτες και γίνει ταυτοποίηση των συνέδρων, καθώς όπως αναφέρει έχουν διανεμηθεί αφειδώς.

Εξάλλου, το ΠΑΜΕ έχει εξ αρχής αμφισβητήσει την συμμετοχή 53 συνέδρων τους οποίους έχει χαρακτηρίσει «μαιμού».

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ εναντιώνεται στην παρουσία εργοδοτών στο συνέδριο και καταγγέλλει «νοθεία» με σκοπό να διαμορφωθούν πλαστοί συσχετισμοί. «Όλο αυτό το διάστημα έχουν κάνει κουρέλι το καταστατικό της ΓΣΕΕ και κάθε συνδικαλιστική πρακτική. Ούτε στιγμή δεν πέρασε από το μυαλό τους η πραγματοποίηση συνεδρίου που θα συζητήσει πάνω στα προβλήματα των εργαζομένων» αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, το οποίο με εξώδικη διαμαρτυρία ζητά να ανακληθούν όλοι οι αντιπρόσωποι στο συνέδριο.

Η ΓΣΕΕ από την πλευρά της, υποστηρίζει ότι έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες όπως προβλέπονται, ωστόσο κρατάει κλειστό το συνεδριακό κέντρο του Ελίτ, με αποτέλεσμα να μην ξεκινήσουν οι εργασίες ούτε σήμερα.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Μ. Τομαρά

Μοιράσου το άρθρο: