Νεκρός είναι τελικά ο επικίνδυνος οδηγός και πρωταγωνιστής στην κινηματογραφική καταδίωξη στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας που έγινε το πρωί της Δευτέρας 5 Μαρτίου 2018.

Ειδικότερα, περιπολικά της αστυνομίας προσπαθούσαν να σταματήσουν τον επικίνδυνο οδηγό ο οποίος κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα και στο αντίθετο ρεύμα στην εθνική οδό από τις 7.15 μέχρι τις 9 το πρωί για περίπου 180 χιλιόμετρα.

Το όχημα τελικά ακινητοποιήθηκε μετά από την καταδίωξη της αστυνομίας και  αφού πρώτα συγκρούστηκε με δύο περιπολικά και ένα φορτηγό που είχαν στήσει μπλόκο.

Οι πρώτες πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν πως η αστυνομία τοποθέτησε φορτηγά στο ύψος των διοδίων της Τραγάνας και ο οδηγός έπεσε επάνω στο ένα από αυτά και φαίνεται πως είναι νεκρός.

Το αυτοκίνητο καταγγέλθηκε από διερχόμενους οδηγούς αρχικά στην περιοχή της Μαυρομαντήλας ότι κινούνταν στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, με κατεύθυνση την Αθήνα, κόντρα στην κυκλοφορία.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν αστραπιαία. Προσπάθησε να σταματήσει την τρελή κούρσα στα διόδια της Αγίας Τριάδας αλλά δεν τα κατάφερε. Ο οδηγός δεν υπακούε στα σήματα της τροχαίας.

Στο ύψος των Θερμοπυλών ο καταδιωκόμενος οδηγός σταμάτησε για λίγο και όλα έδειχναν ότι η καταδίωξη τελειώνει, άλλα όταν πλησίασαν τα περιπολικά, εκείνος έφυγε και πάλι.

Ακολούθησε καταδίωξη για πολλά χιλιόμετρα και τελικά πριν από τα διόδια της Τραγάνας οι αστυνομικοί έκλεισαν το δρόμο με περιπολικά και φορτηγά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχει τραυματιστεί ο οδηγός ενός φορτηγού που συμμετείχε στο μπλόκο της αστυνομίας και ο οποίος μεταφέρεται στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί οι λόγοι που το ΙΧ κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα, σε ένα μήκος 180 χιλιομέτρων, αποφεύγοντας να συμμορφωθεί στις εντολές των αστυνομικών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: