Έξαρση των ρατσιστικών φαινομένων βίας στη χώρα μας, με πρωταγωνιστές αστυνομικούς και μέλη της Xρυσής Aυγής καταγγέλλουν η Πακιστανική Κοινότητα και η ΚΕΕΡΦΑ.

Η Κίνηση Ενάντια στον Φασισμό και την Ρατσιστική Απειλή, κάνει λόγο για έξαρση ρατσιστικών φαινομένων βίας τις τελευταίες 10 ημέρες. Σε συνέντευξη στα γραφεία της Πακιστανικής Κοινότητας, αναφέρθηκαν σε τουλάχιστον τέσσερις ρατσιστικές επιθέσεις από αστυνομικούς και μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ο Συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενάντια στον Φασισμό και την Ρατσιστική Απειλή) Πέτρος Κωνσταντίνου, μιλώντας στην ΕΡΤ κι αναφερόμενος στον Εμπουκά, τον Νιγηριανό μετανάστη που πέθανε μέσα στο Α.Τ. Ομόνοιας, είπε ότι η γυναίκα του όταν τον έψαξε στη δουλειά του οι συνάδελφοί του της είπαν ότι η αστυνομία τον είχε συλλάβει.
Πήγε στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας που της είπαν ότι δεν τον είχαν. Το ίδιο και στο αστυνομικό τμήμα της Κυψέλης. Την επόμενη ημέρα και μετά από παρέμβαση δικηγόρου έμαθε ότι ο σύζυγός της ήταν νεκρός. Πιθανότατα όταν η γυναίκα του τον έψαχνε στο Α.Τ. Ομόνοιας, ο Εμπουκά βρίσκονταν εκεί αλλά της το απέκρυψαν καταγγέλλει ο Πέτρος Κωνσταντίνου.

Ο Συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ κατήγγειλε επίσης και τον ξυλοδαρμό δύο αλλοδαπών από τον εργοδότη τους αλλά και από αστυνομικούς.

Κάθε ρατσιστική βία απέναντι στους μετανάστες είναι κατακριτέα είπε στην ΕΡΤ ο Νίκος Ρήγας, γ.γ. Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Οι αστυνομικοί κάνουν τη δουλειά τους κάτω από δύσκολες συνθήκες. Στα αστυνομικά τμήματα οι συνθήκες υγιεινής, καθαριότητας και εργασίας που επικρατούν είναι ένα θέμα που μπορεί να συζητηθεί, είπε ο κ. Ρήγας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Kαταγγελίες για νέες ρατσιστικές επιθέσεις σε Νίκαια και Λάρισα (video)

Μοιράσου το άρθρο: