Με κεντρικό στόχο να μην υπάρξει επέκταση της χωματερής της Φυλής φορείς και κάτοικοι της Δυτικής Αττικής, ανακοίνωσαν συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Πετρούπολης μετά από σύσκεψη φορέων στις 26/11 αποφάσισε στις 18/12 να πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί και να καταθέσεις τις υπογραφές των κατοίκων.

Οι υπογραφές έχουν μπει σε κείμενο που καταγράφει την αντίθεση των κατοίκων στην επέκταση της χωματερής στη Φυλή, καθώς και τη νέα χωροθέτηση του ΧΥΤΑ στο ανενεργό Λατομείο Μουσαμά (βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Θέατρο Πέτρας).

Όπως αναφέρει ο Δήμος Πετρούπολης: «Στην εισήγηση που έκανε στη σύσκεψη, ο Δήμαρχος, Βαγγέλης Σίμος, τόνισε πως αφετηρία της προσέγγισης της Δημοτικής Αρχής είναι η θέση ότι η διαχείριση των απορριμμάτων πρέπει να γίνει με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον και στην υγεία του λαού».

Επίσης το «Δυτικό Μέτωπο», μετωπικό σχήμα, που παρεμβαίνει σε ζητήματα περιβάλλοντος στην περιοχή, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του: «Τα τραγικά γεγονότα στη Μάνδρα, με το χαμό 22 ανθρώπων και τις τεράστιες υλικές καταστροφές, τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα με τις παράνομες αποθέσεις επικίνδυνων αποβλήτων στο Θριάσιο, η διαρροή δεκάδων τόνων τοξικών στραγγισμάτων από το ΧΥΤΑ Φυλής, η συνεχιζόμενη για δύο χρόνια φωτιά στο ΚΔΑΥ Ασπροπύργου δεν είναι τυχαία φαινόμενα. Η Δυτική Αττική είναι ο απόπατος του λεκανοπεδίου που ζουν 5 εκατομμύρια άνθρωποι».

 

Μοιράσου το άρθρο: