Με την πρώτη φεμινιστική απεργία, γυναίκες από όλη την Ελλάδα, δίνουν σήμερα το στίγμα των δικών τους αγώνων ενάντια στις έμφυλες διακρίσεις, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Παναττική δίωρη στάση εργασίας, από τη 1.00 έως τις 3.00 το μεσημέρι για τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις πραγματοποίησαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Συνδικάτα, φεμινιστικές οργανώσεις, συλλογικότητες γυναικών, και άλλοι απήυθυναν κάλεσμα για συμμετοχή.
Επίσης, δύο ακόμη συγκεντρώσεις έχουν εξαγγελθεί για τις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια και την πλατεία Κλαυθμώνος, από αριστερές οργανώσεις, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.

Στην Αθήνα, επετειακή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για τη σημερινή ημέρα στην Ολομέλεια της Βουλής.

(EUROKINISSI)

Στις 11 το πρωί ο Πρωθυπουργός, υποδέχθηκε στο Μαξίμου γυναίκες από διάφορες κοινωνικές και εργασιακές ομάδες, συνδικαλιστικούς φορείς, ένοπλες δυνάμεις, σώματα ασφαλείας και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης.

(EUROKINISSI)

Η Ημέρα της Γυναίκας μόνο «επετειακή» δεν είναι, είναι μέρα-σύμβολο για τους αγώνες των γυναικών ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.
Καλεί τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τους επικεφαλής μέλη της να πρωτοστατήσουν στην προβολή των αγώνων των γυναικών με ειδικά αφιερώματα σε ειδήσεις και εκπομπές.
Στάση εργασίας και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης πραγματοποίησε η ΕΣΗΕΑ, από τις 11 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ, σε ανακοινωσή της τονίζει οτι η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αποκτάει επιτέλους και στην Ελλάδα το χαρακτηριστικό της Φεμινιστικής Απεργίας και απευθύνει κάλεσμα στους εργαζομένους να συμμετάσχουν στην διαδήλωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Εκατομμύρια γυναίκες διαδηλώνουν σήμερα σε όλο τον κόσμο

Υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών διαδηλώνουν σήμερα εκατομμύρια γυναίκες σε όλον τον κόσμο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Θύματα ενδοοικογενειακής βίας ή ακόμη και σκλάβες του σεξ, οι γυναίκες εξακολουθούν να υφίστανται τις συνέπειες της ανισότητας, του εξευτελισμού και της καταπίεσης.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Μαρία Σταθοπούλου, Ευγενία Μυρίδου

Μοιράσου το άρθρο: