Σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών από σήμερα Τετάρτη 11 Ιουλίου, ενώ αύριο οι εργαζόμενοι στο μετρό θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα.

Στάσεις εργασίας  θα πραγματοποιηθούν σήμερα από τις:

α) 05.00′-08.00′ β) 13.00′-16.00′ γ) 21.00’–24.00′.

Τις ίδιες ώρες θα πραγματοποιηθούν και οι στάσεις εργασίας που εξαγγέλθηκαν για την Παρασκευή 13/7, τη Δευτέρα 16/7 και την Τετάρτη 18/7.

Λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο σημειώνονται προβλήματα και ακυρώσεις στα δρομολόγια προαστιακού και τρένων. Επίσης,  κατά τις ώρες των στάσεων, δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας- Αεροδρόμιο.

Η κορύφωση των κινητοποιήσεων των σιδηροδρομικών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Ιουλίου όπου οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων προχώρησε στις κινητοποιήσεις, όπως αναφέρει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μολονότι η δικαιοσύνη (με προσωρινή της απόφαση) απαγόρευσε τις απεργιακές κινητοποιήσεις έως την έκδοση της οριστικής απόφασης. Η διοίκηση της εταιρείας ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού και διαβεβαιώνει πως κάνει ότι είναι δυνατόν στο πλαίσιο του νόμου και των αρμοδιοτήτων της για να επαναφέρει τη λειτουργία σε κανονικούς ρυθμούς.

Οι κινητοποιήσεις αφορούν το προσωπικό που εργάζεται στον Ο.Σ.Ε, στην Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ., στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στην ΕΡΓΟΣΕ και στη ΓΑΙΑΟΣΕ σε ολόκληρο το δίκτυο αντιδρώντας για την πορεία ιδιωτικοποίησης της ΕΕΣΣΤΥ που αποτελεί την τεχνική βάση του σιδηροδρόμου.

Αύριο Πέμπτη στάση εργασίας εξηγγειλαν οι εργαζόμενοι στο Μετρό από τις 11 το πρωί με 5 το απόγευμα.

Μοιράσου το άρθρο: