Με σύνθημα «κλείνουμε για να μην κλείσουμε»,.. τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Πάτρα έβαλαν σήμερα «λουκέτο» διαμαρτυρίας, μια κίνηση με παναχαϊκό χαρακτήρα, με τους ιδιοκτήτες να πραγματοποιούν συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Γεωργίου. Κοντά στους καταστηματάρχες εστίασης, βρέθηκαν Πατρινοί από όλους τους επαγγελματικούς κλάδους και αρκετοί φορείς της πόλης.

Καφετέριες ακόμη και γνωστών αλυσίδων, ψησταριές, πιτσαρίες, εστιατόρια κι όλα τα καταστήματα συμμετέχουν στη σημερινή κινητοποίηση,παραμένοντας κλειστά για ολόκληρη την ημέρα και την νύχτα, μια κινητοποίηση, η οποία αποκτά ιδιαίτερη δυναμική και εκτός Πατρών, καθώς συμμετέχουν επιχειρήσεις εστίασης από την Αιγιάλεια, την Κ. Αχαΐα και άλλες περιοχές.

Τα αιτήματα του κλάδου  είναι:

Μονοψήφιο Φ.Π.Α.

Μείωση του μη μισθολογικού κόστους και απλοποίηση διαδικασιών

Ξεκαθάρισμα του τοπίου με τις εταιρίες πνευματικών δικαιωμάτων

Αλλαγή νόμου περί 80 Decibel (αυτόφωρο- διασυρμός 10.000€ πρόστιμο)

Εξ ορθολογισμός και επικαιροποίηση των 25 σημείων ελέγχου (πχ. κυτίο παραπόνων, μελέτη επικινδυνότητας, βιβλίο καπνού, πινακίδα απαγόρευσης εισόδου σε ανηλίκους κλπ…

Όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση του ΣΚΕΑΝΑ, « Η εστίαση δεν αντέχει άλλα βάρη, ήδη το κόστος μας έχει φτάσει στο 125% των μικτών μας εισπράξεων, κάνοντας την παρανομία στρατηγική επιβίωσης, κι όχι επιλογή μας. Διαμαρτυρόμαστε για να ζήσουμε εμείς και οι επιχειρήσεις μας. Μας οδηγούν σταδιακά σε κατάρρευση γι’ αυτό και επιβάλλεται να αντιδράσουμε»..

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Δ. Αναργύρου

Μοιράσου το άρθρο: