Από παρακαμπτηρίους δρόμους διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στον Ε65  στο ύψος  της Καρδίτσας. Δεύτερη ημέρα της κινητοποίησης των αγροτών του νομού, οι οποίοι έχουν κλείσει με δεκάδες τρακτέρ τον αυτοκινητόδρομο.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για την τιμή το βαμβάκι, καθώς όπως αναφέρουν, παραδίδουν στα εκκοκκιστήρια με ανοιχτές τιμές ενώ διαρρέονται πληροφορίες ότι η τιμή αυτή θα προσδιοριστεί στα 0,47€ το κιλό. Δηλαδή 10 λεπτά από τη χαμηλότερη  χρηματιστηριακή τιμή διεθνώς. Επίσης θέτουν θέμα υψηλού κόστους παραγωγής,  ειδικά με την ακριβή τιμή του πετρελαίου και ζητούν αφορολόγητο πετρέλαιο.

Διεκδικούν επίσης τη θέσπιση του ακατάσχετου στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα , όπως λένε, καθώς τις επόμενες ημέρες πιστώνεται  στους λογαριασμούς τους η εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης και ακολουθούν αλλά κονδύλια  που πρέπει να λάβουν το επόμενο χρονικό διάστημα. Τα ερχόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται η  συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη με του εκπροσώπους της Επαγγελματικής Βάμβακος  και  μετά οι αγρότες  θα αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεων τους.

Ρεπορτάζ: Μάνια Γκουσιάρη

Μοιράσου το άρθρο: