1 εκατομμύριο 381 χιλιάδες αιτήσεις έχουν σταλεί για πληρωμή, ενώ κανονικά αύριο καταβάλλεται το Κοινωνικό Μέρισμα στους δικαιούχους, τόνισε μιλώντας στην «Πρώτη Είδηση» της ΕΡΤ, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ, Τάσος Τάγαρης.

Συνεχίζουν να γίνονται αιτήσεις και οι εγκεκριμένες ανέρχονται σε 1 εκατομμύριο 554, ενώ η πληρωμή για όσες δεν γίνει σήμερα, είναι προγραμματισμένη για τις 21 Δεκεμβρίου. ‘Εχουμε ξεπεράσει ήδη το πλαφόν, και ήδη επιβραδύνεται ο ρυθμός υποβολής αιτήσεων, τόνισε ο κ. Τάγαρης.

Επισημάνσεις

    • ‘Οσες αιτήσεις είχαν διαφορετικό δικαιούχο, αλλά ίδιο IBAN πάνω από 3 φορές έχουν απορριφθεί
    • Αιτήσεις με εμπλοκή στον έλεγχο ΙΒΑΝ- ΑΦΜ (συνδικαιούχοι) δεν έχουν ακυρωθεί αλλά έχουν μεταφερθεί για την επόμενη πληρωμή (144.000 αιτήσεις)
    • Η αίτηση παρά την εμπλοκή παραμένει έγκυρη οπότε θα πρέπει να διορθωθεί ή να προστεθεί IBAN συνδικαιούχου
    • Το θέμα Μόνιμης Κατοικίας που απαιτούσε πέντε διαφορετικές φορολογικές δηλώσεις έχει ελεγχθεί. Κάποιοι δεν υποχρεούνται σε φορολογική δήλωση (άνεργοι κυρίως) κι αυτό το κοιτάμε με ΑΑΔΕ , όπως και το αν μπορεί να γίνει κάποια αλλαγή στην υπουργική απόφαση, επεσήμανε ο κ. Τάγαρης.
    •  Για τους φιλοξενούμενους σε Ιδρύματα ή Κέντρα  πρέπει να δηλώνεται το ΑΦΜ του κέντρου φιλοξενίας, για να υπάρξει εξαίρεση και να μπορούν να κάνουν αίτηση.

«Χτυπάνε όλα τα τηλέφωνα μέσα στην ΗΔΙΚΑ», ωστόσο εμείς δεν έχουμε αρμοδιότητα να προσθέτουμε στο σύστημα, τονίζει τέλος ο Πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο: