Απάντηση στις αναφορές που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ για το θέμα της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική, έδωσαν με ανακοίνωσή τους οι μεταλλωρύχοι.

«Ασπίδα γινόμαστε μόνο για τις δουλειές μας και την αξιοπρέπεια των οικογενειών μας και για τίποτε άλλο», σχολιάζουν σε ανακοίνωσή τους τα τρία σωματεία εργαζομένων των Μεταλλείων Κασσάνδρας, απαντώντας σε σημερινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για την κατάσταση στα μεταλλεία.
«Ασπίδα γινόμαστε μόνο για τις δουλειές μας και την αξιοπρέπεια των οικογενειών μας και των χωριών μας. Ασπίδα γινόμαστε για την επένδυση που ενέκρινε επίσημα η πολιτεία και επικύρωσαν τόσες φορές τα ανώτατα δικαστήρια του κράτους», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Δεν θα γινόμασταν ασπίδα σε τίποτα από τα παραπάνω, αν δεν ήμασταν νόμιμοι και εμείς και οι δουλειές μας», συνεχίζουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι, υποστηρίζοντας ότι είναι «πρωτοφανές» να «κατηγορούνται και να συκοφαντούνται» από τον πρώην πρωθυπουργό, «ο οποίος θέλει να λέει πως ηγείται ενός αριστερού κόμματος», προσθέτουν ότι για τους ίδιους και τις οικογένειές τους το δικαίωμα στη δουλειά είναι «στοίχημα επιβίωσης» και καταλήγουν:
«Και λυπούμαστε ειλικρινά που δεν ακούσαμε μια δημόσια αναγνώριση του λάθους της κυβέρνησής του».

Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία των εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και του ΕΚΘ το περασμένο Σάββατο στη ΔΕΘ, οδήγησε στην αποχώρηση αρκετών σωματείων και διαδηλωτών, που στήριζαν τις συλλογικότητες που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους με την εξόρυξη χρυσού στην περιοχή της Χαλκιδικής.

Φωτο: αρχείο ΑΠΕ/ΜΠΕ

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

Μοιράσου το άρθρο: