Μ. Μαλικιώση-Λοίζου: Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε μετάβαση από τη συλλογική κοινωνία στη μοναχική ζωή (audio)

Η συμβουλευτική ψυχολογία μπορεί να ενισχύσει την αυτοπραγμάτωση μας, την δυνατότητα μας δηλαδή να αναπτύσσουμε τις ικανότητες μας επεσήμανε η κα Μαρία Μαλικιώση-Λοίζου, Ομότιμη Καθηγήτρια Συμβουλευτικής Ψυχολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Παρουσιάζοντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, στην εκπομπή «Αναμενόμενα και Μη»  με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη το επιστημονικό της βιβλίο “Συμβουλευτική Ψυχολογία” των εκδόσεων Πεδίο, η κα. Μαλικιώση-Λοίζου εξήγησε ότι η συμβουλευτική ψυχολογία ασπάζεται το ανθρωπιστικό, υπαρξιακό μοντέλο με αποτέλεσμα να βοηθά τον άνθρωπο να αντιμετωπίσει μόνος τους τις δυσκολίες και να αναπτύσσεται στην κοινωνική ζωή του.

Πρόκειται -σύμφωνα με την κα. Μαλικιώση-Λοίζου- για μία ανθρωπιστική επιστήμη που στόχο έχει να διευκολύνει τους ανθρώπους να εντοπίσει και να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και τα αίτια από τα οποία πηγάζει μία αίσθηση βάρους που νιώθουν στην καθημερινότητα τους και αντιμετωπίζοντας συγκεκριμένα προβλήματα. Η ίδια κατέληξε ότι η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε μία μετάβαση από τη συλλογική κοινωνία, την κλειστή δηλαδή υποβοηθητική έως ένα βαθμό οικογενειακή ζωή, σε μία πιο μοναχική πορεία. Επιπλέον, από τη μεγάλη ζήτηση πλέον των μεταπτυχιακών προγραμμάτων που αφορούν την συμβουλευτική ψυχολογία εξάγεται το συμπέρασμα ότι όλο και περισσότεροι νέοι επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το συγκεκριμένο τομέα και μάλιστα οι σπουδές τους πλέον τους βοηθούν να είναι έτοιμοι να αναλάβουν τα καθήκοντα αυτά.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Δημητρούλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος