Συνεχείς λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή είναι οι αναζωπυρώσεις της πυρκαγιάς στην περιοχή Φρίξα. Κάτοικοι και πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ηλεία ζουν με τον φόβο των αναζωπυρώσεων.

Τα πύρινα μέτωπα, που εκδηλώθηκαν χθες, τόσο στην Σκιλλουντία όσο και στην περιοχή Φρίξα καίνε σε δύσβατα σημεία, ενώ την κατάσταση δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ανδριτσαίνας-Κρετστένων, Διονύσης Μπαλιούκος, «είχαμε μια αναζωπύρωση σε ένα δύσβατο σημείο, κοντά στην Φρίξα και οι πυροσβέστες επιχειρούν συνεχώς, ώστε να μην πάρει έκταση».

Οι κάτοικοι έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες καθώς οι πύρινες γλώσσες πλησίασαν κοντά σε σπίτια. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις από αέρος, ενώ επί τόπου παραμένει ισχυρότατη δύναμη της πυροσβεστικής.

Ο συντονιστής των Πυροσβεστικών Διοικήσεων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, υποστράτηγος Κώστας Κυριακόπουλος ω ωρίτερα ανέφερε ότι «δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, παρά μόνο αναζωπυρώσεις, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τις επίγειες δυνάμεις».

Παράλληλα, διατύπωσε την εκτίμηση ότι «αν δεν αυξηθεί η ένταση των ανέμων, θα μπορέσουμε μέχρι το βράδυ να θέσουμε υπό μερικό έλεγχο την φωτιά».

Πηγή:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Περιορισμένες οι εστίες στην Ηλεία και στην Αρκαδία (video)

Μοιράσου το άρθρο: