Στην Ελλάδα βρίσκονται μικροί μαθητές από έξι ευρωπαϊκές χώρες, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος ανταλλαγής μαθητών. Μένουν σε σπίτια ελληνικών οικογενειών, παρακολουθούν μαθήματα ρομποτικής, επισκέπτονται ελληνικά μνημεία και περιμένουν τους μικρούς τους φίλους στις πατρίδες τους για να ανταποδώσουν τη φιλοξενία.

Μαθητές του 1ου δημοτικού Παιανίας παρακολουθούν μάθημα ρομποτικής μαζί με συνομηλίκους τους από έξι ευρωπαϊκές χώρες, που φιλοξενούνται στην Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+.

Οι μαθητές από τα συνεργαζόμενα σχολεία της Αγγλίας , της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας, φιλοξενούνται σε σπίτια οικογενειών με μαθητές αντίστοιχης ηλικίας στην Ελλάδα. Παρακολουθούν μαθήματα στα Αγγλικά και επισκέπτονται σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Στόχος του φετινού εκπαιδευτικού προγράμματος ανταλλαγής μαθητών είναι να ευαισθητοποιήσει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς για τα δικαιώματα του παιδιού και να συμβάλλει στην καταπολέμηση των ανισοτήτων και των διακρίσεων.

Όσοι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, μιλούν για μια εμπειρία μοναδική.

Αντίστοιχα προγράμματα προετοιμάζουν τους νέους για το μέλλον και συμβάλλουν θετικά στην ανάπτυξη της κοινωνίας.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Σόνια Φίλη

Μοιράσου το άρθρο: