Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους της  “ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ΑΒΕΕ”, προβλέπονται μετά από σχετική απόφαση του ΟΑΕΔ και του Υπουργείου Εργασίας.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης: «Από την 1η Μαΐου 2018, και ύστερα από την εκτεταμένη πυρκαγιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο της επιχείρησης “ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ΑΒΕΕ”, στο Ν. Όλβιο Ξάνθης, 412 εργαζόμενοι που, ελλείψει αντικειμένου, δεν προσέρχονται στην εργασία τους, αντί απόλυσης και αντίστοιχης υπαγωγής τους στο επίδομα ανεργίας, θα διατηρήσουν στο ακέραιο τις συμβάσεις και τον μισθό τους.

Ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ, και με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για πρώτη φορά, το επίδομα ανεργίας θα χορηγηθεί στην επιχείρηση, η οποία δεν θα προβεί σε καμία απόλυση και θα καταβάλει το σύνολο της μισθοδοσίας και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων καθ’ όλο το διάστημα για το οποίο παραμένουν μακριά από τα εργασιακά τους καθήκοντα, έως ότου αποκατασταθεί το τμήμα του εργοστασίου που καταστράφηκε».

Σχετικές ειδήσεις:

Ξάνθη: Υπό έλεγχο η Πυρκαγιά στο εργοστάσιο της Sunlight

ΟΕΧΒΕ: Ζητάει μέτρα μετά την πυρκαγιά στο εργοστάσιο SUNLIGHT

 

 

Μοιράσου το άρθρο: