Εκδήλωση με θέματα που αφορούν τον καρκίνο, οργανώνει η Αντικαρκινική Εταιρεία Λιβαδειάς την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου  στις 6:30 μ.μ..

Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λιβαδειας.

Ομιλητής θα είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας-Ογκολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ευστάθιος Καστρίτης, ενώ θα γίνει και προβολή τμημάτων της γνωστής κινηματογραφικής ταινίας «50/50», αλλά και παρουσίαση ενός βιβλίου με αισιόδοξα μηνύματα!

Πρόκειται για εκδήλωση που διοργανώνεται από το Παράρτημα Λιβαδειας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Βοιωτίας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καρκίνου όπου θα παρουσιαστεί το βιβλίο του επιβιώσαντα του καρκίνου Γιώργου Αθανασιάδη, «Ξεγελώντας το Θάνατο» (εκδόσεις ΑΡΜΟΣ).

Για το συναρπαστικό, βιωματικό βιβλίο θα μιλήσει η Προεδρος της Αντικαρκινικής Λιβαδειάς Στέλλα Ταπανλή δίνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα, ενώ την όλη εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Λουκάς Δημάκας. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο συγγραφέας Γιώργος Αθανασιάδης.

Το βίντεο – επιμέλεια του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Μεταξά- βασίζεται στην κινηματογραφική ταινία «50/50», αμερικανικής παραγωγής (2011) του σκηνοθέτη Τζόναθαν Λέβιν (2011) και το βιβλίο του Γ. Αθανασιάδη.

Με μέσο λοιπόν την τέχνη – τον κινηματογράφο και την συγγραφή – ο διακεκριμένος Βοιωτός πανεπιστημιακός και γιατρός Ε. Καστρίτης θα μεταφέρει καίρια μηνύματα ότι ο καρκίνος δεν είναι πλέον ανίκητος και «επάρατος» νόσος, αλλά και για την σημασία της σωστής αντιμετώπισης και σε κοινωνικό επίπεδο περιπτώσεων της ασθένειας. Θα απαντήσει δε και σε ερωτήσεις του κοινού.

Στη σχετική πρόσκληση, η Αντικαρκινική Εταιρεία Λιβαδειάς και η Πρόεδρός της Στέλλα Ταπανλή γράφει: «Ελάτε να γίνετε συμμέτοχοι της αυτοβιογραφικής αφήγησης ενός ανθρώπου που έζησε με πάθος, έρωτα τη ζωή του και μετά τη μάχη που έδωσε, θέλησε να βοηθήσει τους συνανθρώπους του, που πάσχουν απο καρκίνο και να τους δείξει ότι μπορούν με θετική σκέψη, αισιοδοξία και χαμόγελο να νικήσουν!!!».

Μοιράσου το άρθρο: