Με τις εκδηλώσεις για τον Π. Φύσσα στο Κερατσίνι να βρίσκονται σε εξέλιξη, συνεχίζονται οι ανακοινώσεις και τα μηνύματα, που απαιτούν να αποδοθεί δικαιοσύνη με αφορμή και τη συνεχιζόμενη δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τον ναζισμό άμεσα και αποτελεσματικά, όχι με τα όπλα του, αλλά με την αταλάντευτη πίστη μας στη δικαιοσύνη και τους νόμους» τονίζει ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σε μήνυμά του, για τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με κ. Καμίνη, αυτή η δολοφονία αποτέλεσε «σταθμό για την αποκάλυψη του εγκληματικού προσώπου του νεοναζιστικού μορφώματος και του τρόπου λειτουργίας του». Ο Δήμαρχος Αθηναίων επισημαίνει ότι θα συνεχίσει να αντιστέκεται με όλες «τις δυνάμεις του στη βία και τη μισαλλοδοξία της εγκληματικής οργάνωσης, όπως έκανα με την απαγόρευση των συσσιτίων του μίσους αλλά την κατάθεσή μου στη δίκη της Χρυσής Αυγής». «Η δημοκρατία θα νικήσει, όχι ο φασισμός» υπογραμμίζει.

«Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα, οι γειτονιές του Παύλου, πόλεις προσφυγικές και με μεγάλη ιστορία αντιφασιστικών αγώνων και εργατικών διεκδικήσεων, οφείλουν και θα δώσουν πρώτες το σύνθημα ενάντια στην ατιμωρησία, τον νεοναζισμό και τον ρατσισμό.

Η συντριβή του φασισμού θα είναι αποτέλεσμα των πλατιών, μαχητικών και ριζοσπαστικών αγώνων για μια δημοκρατική κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας», αναφέρει  μεταξύ άλλων ο Χρήστος Βρεττάκος, Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ) αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Επιτέλους!! Απόδοση δικαιοσύνης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, τέσσερα χρόνια που δεν είναι ακόμη αρκετά για να αποφανθεί η δικαιοσύνη για την υπαιτιότητα και την τιμωρία του δολοφόνου του.

Μία δίκη χωρίς τέλος και ένας δολοφόνος χωρίς να πληρώνει το τίμημα της πράξης του…Ζητούμε την απόδοση της δικαιοσύνης για να μην θρηνήσουμε άλλους Παύλους, για να μην οδηγηθούμε και σε άλλες επιθέσεις οποιασδήποτε μορφής».

Μοιράσου το άρθρο: