Κάθε μέρα ο Κώστας Καραμανώλης, ψαράς στη Μυτιλήνη, μοιράζει ψάρια στα προσφυγόπουλα αλλά και σε όσους φτάνουν εκεί που ξεφορτώνει την ψαριά του.

Παιδί προσφυγικής οικογένειας από τον Τσεσμέ της Μικρασιατικής Ερυθραίας, χαρακτηρίζει την πράξη του «αυτονόητη» και θεωρεί πολύ σπουδαίο «το να δίνεις σε όλους τους ανθρώπους και όχι μόνο στους ξένους. Αλλά και στους Έλληνες που το έχουν ανάγκη».

Μιλώντας στην ΕΡΤ για την διαφορετική προσέγγιση κάποιων και τη νοοτροπία ως προς τους πρόσφυγες, ο 35χρονος ψαράς από την Παναγιούδα, ένα ψαροχώρι τέσσερα χιλιόμετρα από την πόλη της Μυτιλήνης και μόλις δύο χιλιόμετρα από τον καταυλισμό της Μόριας, σημειώνει ότι η καθημερινότητα άλλαξε και ότι οι κάτοικοι δεν ήταν συνηθισμένοι εξαιτίας του Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων, ωστόσο δεν μπορεί να μένει κανείς «ασυγκίνητος» μπροστά σε αυτούς που έχουν ανάγκη.

Για όσους εκδηλώνουν παραβατική συμπεριφορά είπε πως θα πρέπει να το φροντίσει το κράτος, παρατηρώντας ότι μπορεί και ο ίδιος να έχει νιώσει κάποιες φορές θυμό αλλά διαχωρίζει την κατάσταση, λέγοντας πως είναι «άλλο η ανθρωπιά και άλλο, όλα τα υπόλοιπα».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: