Νεκρός εντοπίστηκε στον καταυλισμό της Μόριας, 24χρονος αιτών άσυλο από το Καμερούν. Ο 24χρονός βρέθηκε από φίλους του με τους οποίους έμενε μαζί περί τις 2 μετά τα μεσάνυχτα και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο ιατροδικαστής που εξέτασε τον 24χρονο διαπίστωσε ενδείξεις σοβαρού ισχαιμικού καρδιακού επεισοδίου.

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» αναφέρθηκε αναφέρθηκε στο θάνατο του νεαρού μετανάστη από το Καμερούν. «Οι ομοεθνείς του τον μετέφεραν από το ISOBOX όπου βρισκόταν, αλλά παρά τις προσπάθειες του νοσηλευτικού προσωπικού, τόσο στη Μόρια όσο και στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, δεν κατάφεραν να τον σώσουν.

Όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες στην ευρύτερη περιοχή, ανέφερε ότι «όπως λένε οι μετεωρολόγοι δεν θα υπάρξει κάποιο ισχυρό φαινόμενο στα νησιά του βόρειου Αιγαίου. Παρά ταύτα, έχουμε κάνει όλες τις προετοιμασίες, επικεντρωνόμαστε περισσότερο στη Σάμο, όπου έγινε και σύσκεψη με τους φορείς του νησιού, την ΕΛΑΣ, το Λιμενικό και τον στρατό, ώστε να ληφθούν όλα τα δυνατά μέτρα, καθώς υπάρχει υπερπληθυσμός».

Όπως έγινε γνωστό, ο νέος άνδρας διέμενε σε θερμαινόμενο κατά διαστήματα οικίσκο στον καταυλισμό, μιλούσε αγγλικά και γαλλικά και ήταν μέλος της καθολικής χριστιανικής κοινότητας της Μυτιλήνης, η οποία θα φροντίσει και για την ταφή του.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ
Ρεπορτάζ: Αναστασία Σπυριδάκη

Μοιράσου το άρθρο: