Νεανικές καινοτομίες: Λεξικό αρχαίων ελληνικών στα αγγλικά για κινητά (video)

«Δημιούργησα ένα αρχαιοελληνικό – αγγλικό λεξικό  το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε παγκόσμιο επίπεδο αρχικά ως εφαρμογή για κινητά σε ios και android», εξηγεί η Θωμαίς Σιούρα, απόφοιτος του τμήματος Ελληνικής φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη. Με ειδίκευση στη γλωσσολογία αποφάσισε να φύγει από το Βόλο και να εγκατασταθεί στην Αθήνα προκειμένου να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Απευθύνθηκε στη μη κυβερνητική οργάνωση PRAKSIS και μέσω του δωρεάν προγράμματος business coaching center τα κατάφερε.

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS, στοχεύει στη δημιουργία βιώσιμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χώρα μας.

Στα 4 χρόνια ζωής του προγράμματος έχουν βρει στήριξη  περισσότερα από 175 επιχειρηματικά project μέσω ενός εντατικού εξατομικευμένου προγράμματος διάρκειας 4 μηνών.

Ενάντια στην απασιοδοξία, ομάδα φοιτητών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και της Γεωπονικής, ίδρυσε  διαδικτυακή αγροτική πλατφόρμα που συνδέει απευθείας την καλλιέργεια, με γεωπόνο, μέσω αισθητήρων, ο οποίος την παρακολουθεί και συμβουλεύει τον αγρότη. Αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται πιλοτικά από αγρότες σε Θήβα και Μαραθώνα.

«Στόχος μας είναι η δημιουργία μικρομεσαίων επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση δημιουργία θέσεων εργασίας, θεωρούμε ότι αυτή είναι η λύση για την κρίση στην Ελλάδαι», δηλώνει η συντονίστρια προγράμματος  του PRAKSIS BCC, Κατερίνα Παράσχου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της PRAKSIS και να συμπληρώσουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα έως τις 10 Σεπτεμβρίου. www.praksis.gr/bcc

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος