Ένας Ρομά έπεσε νεκρός το απόγευμα της Τετάρτης 15/1 στην Κηφισιά, έπειτα από πυροβολισμούς ειδικού φρουρού, ο οποίος υπηρετεί στην ΔΙΑΣ.

Προηγήθηκε η απόπειρα τριών Ρομά, να επιβιβάσουν με τη βία σε αυτοκίνητο μια ηλικιωμένη γυναίκα, στην οδό Τριπόλεως στην Κηφισιά, γεγονός που έπεσε στην αντελήφθη ειδικός φρουρός που ήταν εκτός υπηρεσίας.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία και τα πρώτα λεγόμενα της 82χρονης, που είχε βγάλει βόλτα το σκύλο της, φαίνεται ότι οι δύο άνδρες προσπάθησαν να την παραπλανήσουν με το γνωστό τέχνασμα ότι ήθελαν να την πάνε κοντά σε συγγενικό της πρόσωπο.

Όπως υποστήριξε ο αστυνομικός, που γνώριζε την γυναίκα, καθώς μένουν στην ίδια γειτονιά, αν και τους έκανε σήμα να σταματήσουν, αυτοί άνοιξαν ταχύτητα και τους καταδίωξε. Στη συμβολή των οδών Δρόσου και Κηφισού, σταμάτησε το αυτοκίνητο, όπου οι τρεις έβγαλαν έξω τη γυναίκα και ένας εξ αυτών συνεπλάκη με τον αστυνομικό, ο οποίος πυροβόλησε. Ο αστυνομικός υποστηρίζει ότι ο άνδρας, προσπάθησε να τραβήξει από την ζώνη του περίστροφο και τότε αυτός έβγαλε το δικό του πιστόλι και πυροβόλησε.

Οι τρεις επιβιβάστηκαν πάλι στο αυτοκίνητο και διέφυγαν, αλλά 45′ αργότερα διακομίστηκε ένα άτομο στο «Υγεία», όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες συμμετείχε στο περιστατικό. Ακολούθως ο ειδικός φρουρός μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής για να καταθέσει.

Ο 36χρονος Ρομά, όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ήταν σεσημασμένος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων, κατά την διάρκεια οικογενειακού επεισοδίου, το 2009 στο Ζεφύρι, όπου και διέμενε. Από την Αστυνομία αναζητείται ένα ακόμα άτομο, επίσης Ρομά, για το οποίο υπάρχουν υποψίες, αλλά δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί επίσημα.

Πηγές: ΕΡΤ1, Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: