Ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Αριστοτέλης Νανιόπουλος, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Έλενα Καραγιάννη, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, σχετικά με την λειτουργία πλατφόρμας διαλόγου, που αφορά τις αστικές μετακινήσεις, στην Θεσσαλονίκη.

Όπως εξήγησε ο κ. Νανιόπουλος η διαδικτυακή πλατφόρμα κατάθεσης ιδεών λειτουργεί στο πλαίσιο ερευνητικού έργου του ΑΠΘ, το οποίο εντάσσεται στο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο CIPTEC κι έχει στόχο του έργου «να αξιοποιήσει την συλλογική ευφυία» για να βελτιώσει τις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες με απώτερο στόχο να προσελκύσουν περισσότερους επιβάτες.

Όπως είπε ο καθηγητής το CIPTEC χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Horizon 20-20 και μάλιστα το ΑΠΘ είναι γενικός συντονιστής του κονσόρτσιουμ, που αποτελείται από 12 εταίρους.

Η πλατφόρμα κατάθεσης ιδεών και διαλόγου βρίσκεται στην διεύθυνση http://thess.ciptec.eu και όπως είπε ο κ. Νανιόπουλος, οι καλύτερες ιδέες θα έχουν και «κάποια επιβράβευση». Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: