O κύβος ερρίφθη: Μητροπολιτικό πάρκο ο Ριγανόκαμπος με συμμετοχή των κατοίκων

Με μαζική συμμετοχή κατοίκων του Ανατολικού Διαμερίσματος της Πάτρας και τη συμμετοχή δεκάδων συλλόγων και φορέων, ξεκίνησαν σε πανηγυρικό κλίμα, οι εργασίες διαμόρφωσης του Ανατολικού Πάρκου, στον πρώην σκουπιδότοπο του Ριγανοκάμπου.

Συνεργεία του Δήμου συνέχισαν τις εργασίες ενώ παρούσα ήταν η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, δημοτικές παρατάξεις και ο Αντιπεριφερειάρχης, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, που έκανε και σύντομο χαιρετισμό.

O κύβος ερρίφθη: Μητροπολιτικό πάρκο ο Ριγανόκαμπος με συμμετοχή των κατοίκωνΤους συγκεντρωμένους υποδέχθηκε εκ μέρους του Διαμερισματικού Συμβουλίου, του Ανατολικού Τομέα, ο Αντιπρόεδρος Βασίλης Ζώτος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε, πως η ύπαρξη ελεύθερων χώρων, αποτελεί μια ζωτική λαϊκή ανάγκη και η σημερινή Δημοτική Αρχή, με την πρωτοβουλία της αυτή και τις εργασίες που ξεκίνησαν για τη διαμόρφωση αυτού του χώρου, την ικανοποιεί σε σημαντικό βαθμό.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο εκπρόσωπος των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, ο οποίος αναφέρθηκε στους πολύχρονους αγώνες των Συλλόγων και των κατοίκων και τόνισε ότι με τη σημερινή, ντεφάκτο παρέμβαση, επιτέλους ικανοποιείται ένα αίτημα δεκαετιών.

O κύβος ερρίφθη: Μητροπολιτικό πάρκο ο Ριγανόκαμπος με συμμετοχή των κατοίκωνΑπευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι “η Δημοτική Αρχή σήμερα, μαζί με το λαό, προχωρά στη διαμόρφωση ενός νέου Πάρκου, 150 στρεμμάτων, που θα γίνει το «μπαλκόνι» της Πάτρας.

Δεν ανεχόμαστε τη συνεχιζόμενη κοροϊδία και την καθυστέρηση από την κυβέρνηση, στο αίτημα για παραχώρηση της χρήσης αυτής της έκτασης στο Δήμο.
Στο ερώτημα των διορισμένων κυβερνητικών εκπροσώπων του γνωστού «υπερταμείου»: από πού πήρατε την άδεια για τις εργασίες που πραγματοποιούμε;, απαντάμε: ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΑΪΚΟ ΛΑΟ!
Αυτή η Δημοτική Αρχή, είναι σταθερά προσανατολισμένη και απευθύνεται στα λαϊκά στρώματα και τις ανάγκες τους.

O κύβος ερρίφθη: Μητροπολιτικό πάρκο ο Ριγανόκαμπος με συμμετοχή των κατοίκωνΑυτός ο αγώνας και η συνεπής διεκδίκηση, όπως και οι ντε φάκτο ενέργειες της Δημοτικής Αρχής έφεραν τη θετική εξέλιξη με την παραχώρηση του μεγαλύτερου τμήματος της λιμενικής ζώνης. Είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του Νότιου παραλιακού πάρκου, που αγκάλιασε και χρησιμοποιεί καθημερινά μεγάλο μέρος του λαού της Πάτρας. Αυτοί οι ελεύθεροι χώροι,  παραδόθηκαν στο λαό της Πάτρας, γιατί δεν υποταχτήκαμε «στον ρεαλισμό της υποταγής», δεν υποκλιθήκαμε στην επιχειρηματικότητα ως δήθεν μοχλό ανάπτυξης, δεν υποκύψαμε στους αρνητικούς πολιτικούς συσχετισμούς.

O κύβος ερρίφθη: Μητροπολιτικό πάρκο ο Ριγανόκαμπος με συμμετοχή των κατοίκωνΓια μάς προτεραιότητα είναι η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των ελεύθερων χώρων, η παραχώρησή τους στο λαό για την κάλυψη των αναγκών του.
Για μάς προτεραιότητα είναι η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των ελεύθερων χώρων, η παραχώρησή τους στο λαό για την κάλυψη των αναγκών του”.

O κύβος ερρίφθη: Μητροπολιτικό πάρκο ο Ριγανόκαμπος με συμμετοχή των κατοίκωνTέλος ο κ. Πελετίδης κάλεσε σε μαζική συμμετοχή, στη μεγάλη, λαϊκή κινητοποίηση την Κυριακή 25 Ιούνη στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, με σύνθημα «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς, ο οποίος ευχαρίστησε τους κατοίκους για τη μαζική τους παρουσία, τους εργαζόμενους του Δήμου που με φιλότιμες προσπάθειες κατασκευάζουν αυτά τα έργα ζωής για το λαό, καθώς και τους επαγγελματίες ιδιώτες για τη δωρεάν παραχώρηση των μηχανημάτων τους και την εθελοντική τους εργασία.

Σχετικές ειδήσεις:

O σκουπιδότοπος γίνεται μητροπολιτικό πάρκο στην Πάτρα

Xώρος πρασίνου ο Ρηγανόκαμπος – Εκδηλώσεις του Δήμου Πατρέων

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος