Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, αναμένεται να καταβληθούν οι δύο οφειλόμενοι μισθοί στους εργαζομένους στον ΟΑΣΘ όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης.

Πρόσθεσε ότι η διαδικασία διευθέτησης των οφειλών λόγω ΦΠΑ, ύψους 18 εκατ. ευρώ, του Δημοσίου προς τον Οργανισμό, κινείται ελαφρώς πιο αργά από τις αρχικές του εκτιμήσεις, αλλά μέσα στο πλαίσιο των ορίων ανοχής των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.

Όπως επισήμανε η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, για τη ρύθμιση του ζητήματος έχει ήδη υπογραφεί από τους αρμόδιους υπουργούς.

Τώρα περιμένουμε να μας ενημερώσουν πότε και πώς θα μας καταβληθεί το ποσό υπογράμμισε και πρόσθεσε ο νερό μπήκε στο αυλάκι και εκτιμώ ότι δεν θα βρεθούμε προ αρνητικών εκπλήξεων.

Εξάλλου, κατά τον κ. Στεφανίδη, η συνάντηση των εκπροσώπων των φορέων της Θεσσαλονίκης και του ιδίου με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, οριστικοποιήθηκε για την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, στις 13.00.

Είμαι αισιόδοξος ότι στη συνάντησή μας θα μπουν στέρεες βάσεις, προκειμένου να δοθεί οριστική και μόνιμη λύση στο θέμα του ΟΑΣΘ, ώστε η επιχείρηση να λειτουργεί ομαλά σημείωσε ο κ. Στεφανίδης.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του ΟΑΣΘ έχει εκπονήσει σχέδιο για τη λειτουργία του Οργανισμού, σχέδιο το οποίο μεταξύ άλλων αφορά επαναπροσδιορισμό των δρομολογίων και αύξηση του κομίστρου από την 1η Ιανουαρίου του 2017.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: