Σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκαν στην Κρήτη τα 4 μέλη της οικογένειας που έχασαν τη ζωή τους στα λασπόνερα του Γεροποτάμου. Η επόμενη μέρα της τραγωδίας φέρνει στο προσκήνιο τον θανάσιμο κίνδυνο που κρύβουν σημεία-παγίδες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο πολλών περιοχών της χώρας.

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα συγγενείς και φίλοι στην οικογένεια του Κώστα Γιαννακάκη και της συζύγου του Ροδούλας Τσαγκαράκη, γονείς ενός βρέφους 6 μηνών, που έχασαν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής από τα ορμητικά νερά στην περιοχή της Μεσσαράς.

Σε κλίμα οδύνης οδηγούνται στην τελευταία τους κατοικία εδώ στο κοιμητήριο του Κρουστα ο Κώστας και η Ροδουλα το άτυχο ζευγάρι που έχασε τη ζωή του γιατι ένας επικίνδυνος δρόμος τον οποίο διέσχιζε ερμητικός χείμαρρος, ήταν ανοιχτός στην κυκλοφορία

Στις Αρχάνες έγινε το πρωί η κηδεία της αδελφής της 30χρονης, Μαριλένας Τσαγκαράκη και της μητέρας τους Μαρίας Χατζηπάνου, που επίσης επέβαιναν στο αυτοκίνητο.

Στην Κνωσό, το 2005, είχε πνιγεί μία νεαρή γυναίκα στην προσπάθειά της να διασχίσει το υπερχειλισμένο ποτάμι. Το γεφυράκι που υπάρχει σήμερα, φτιάχτηκε αμέσως μετά.

Επικίνδυνος ο «φουσκωμένος» Πηνειός

Σοβαρά προβλήματα προκαλούν συχνά οι έντονες βροχοπτώσεις στα Τρίκαλα, όταν οι παραπόταμοι του Πηνειού υπερχειλίζουν, ενώ και ο ίδιος ο ποταμός, σε πολλά σημεία είναι πάνω από τα όρια.

Αναχώματα υποχωρούν από τους τεράστιους όγκους νερού και καλλιεργήσιμες εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων καταστρέφονται, ειδικότερα στην περιοχή της Φαρκαδόνας.

Ο Πηνειός ποταμός είναι το φυσικό όριο των Τρικάλων και της Καρδίτσας. Όταν βρέχει, το ποτάμι υπερχειλίζει, οι κάτοικοι χωριών αποφεύγουν να περάσουν από εκεί και επιλέγουν άλλους δρόμους.

Μια αντίστοιχη παγίδα θανάτου, δημιουργείται στα χωριά του Δήμου Ελασσόνας, κατά μήκος του Τιταρήσιου ποταμού. Ο Τιταρήσιος ποταμός, μήκους 70 χλμ αποτελεί πηγή ζωής για χωριά και πόλεις του Νομού Λάρισας, αλλά και παγίδα θανάτου για όσους αψηφούν τα ορμητικά νερά του στο διάβα τους προς τον Πηνειό.

Ένα από τα σημεία που ακόμη και σήμερα ελλοχεύει κινδύνους για τους διερχόμενους οδηγούς είναι εκεί όπου ο Τιταρήσιος η Ξεριάς συναντάει το δρόμο που οδηγεί από Αμπελώνα προς Δελέρια.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Ι. Ταβλάς, Φ. Καλαθάκη, Β. Μητρούσιας, Ε. Κουτσογιάννη

Μοιράσου το άρθρο: