Με 24ωρη πανελλαδική απεργία στο χώρο των εμποροϋπαλλήλων και με στόχο την υπεράσπιση της αργίας της Κυριακής, θα κινηθεί στις 16 Ιουλίου, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα και η ΟΙΥΕ τονίζει πως: «Η λειτουργία των καταστημάτων στις 16.7.2017 συμπίπτει με την περαιτέρω απελευθέρωση των Κυριακών που ψήφισε πρόσφατα η Κυβέρνηση στο συμπληρωματικό Μνημόνιο του Μαΐου και μετά από επιταγή των δανειστών και των μεγαλοεργοδοτών.

Με τη νέα νομοθεσία, οι εμπορικές επιχειρήσεις μπορούν να λειτουργούν όλες τις Κυριακές της θερινής περιόδου (32 Κυριακές) στο Δήμο Αθήνας, στο παραλιακό μέτωπο, στο αεροδρόμιο και στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, διαλύοντας τη ζωή χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων.

Είναι φανερό ότι, αν οι εργαζόμενοι δεν αντισταθούν, το ξήλωμα της Κυριακάτικης Αργίας θα συνεχιστεί διότι αυτό θέλουν οι μεγάλες αλυσίδες, οι πολυεθνικές, τα malls, τα εκπτωτικά χωριά. Η εξυπηρέτηση του τουρισμού είναι απλώς το πρόσχημα».

Η ΟΙΥΕ αναφέρει πως: «από κοινού με τις εργοδοτικές οργανώσεις (ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ) θα προσφύγει εκ νέου στο ΣτΕ μόλις εκδοθεί και η σχετική Υπουργική Απόφαση, με στόχο να καταργήσει στην πράξη το αντεργατικό νομοθέτημα.

Ταυτόχρονα συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, με νέα Πανελλαδική Απεργία στις 16.7.2017.

Καλούμε τα σωματεία μας και τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά την απεργιακή μάχη ενάντια στο Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων. Καλούμε τις εργοδοτικές οργανώσεις των μικρομεσαίων επαγγελματιών να σταθούν δίπλα μας και να μην ανοίξουν τα καταστήματα στις 16 Ιούλη. Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές μας».

Σχετική είδηση: Νέα κινητοποίηση για την Κυριακάτικη Αργία στις 16 Ιουλίου

Μοιράσου το άρθρο: