Πρόκειται για μία συσκευή, η οποία εντοπίζει σκάφη αναψυχής οπουδήποτε κι αν βρίσκονται στον κόσμο και χρησιμοποιώντας μόνο τα δίκτυα των δορυφόρων για να αποστέλλει πίσω το σήμα. Όλο αυτό το κάνει χωρίς να χρειάζεται κάποιο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας ή κάποιον άλλο τρόπο επικοινωνίας, επίγειο, οπότε δουλεύει 100% σε όλο τον κόσμο.

Όπως εξήγησε ο Γιώργος Κούτρας, ιδρυτής openichnos, μιλώντας την εκπομπή της ΕΡΤ1 Δέκα στην Ενημέρωση είναι ότι «η συσκευή ενεργειακά είναι αυτόνομη. Αυτό σημαίνει ότι έχει κάποιο φωτοβολταϊκό πάνελ επάνω και φορτίζει συνεχώς και δεν χρειάζεται πηγή ενέργειας εκεί που θα εγκατασταθεί».

Η αγορά στην οποία στοχεύουν οι εμπνευστές αυτής της ιδέας, είναι αυτή της ενοικίασης των σκαφών αναψυχής που είναι πολύ ανεπτυγμένη στην Ελλάδα.

Με βράβευση στο Bluegrowth και έχοντας κατακτήσει την πρώτη θέση στον τρίτο διαγωνισμό με τις ικανότητες και την έμπνευσή της, η ομάδα βρίσκεται στους 25 ημιφιναλίστ του διαγωνισμού MITEF Startup Competition, ο οποίος συμβάλει ουσιαστικά στη δυναμική ανάπτυξη και την ποιοτική αναβάθμιση των Ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων και επιχειρηματικών ομάδων, που καινοτομούν στο χώρο της τεχνολογίας.

Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο: