Oριοθέτηση της επικίνδυνης περιοχής στο Πλωμάρι (video)

Σε νέα οριοθέτηση της περιοχής όπου εκδηλώθηκε το φαινόμενο των καταπτώσεων τεράστιων βράχων στο Πλωμάρι της Λέσβου με την εκκένωση 15 σπιτιών προχώρησε στο συντονιστικό όργανο με τη συνεργασία κλιμακίου επιστημόνων με επικεφαλής τον Καθηγητή Γεωλογίας και Πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα που μετέβη την Κυριακή 25/11 στο νησί.

Επόμενο βήμα η αποκατάσταση των ζημιών στα πέντε κτίσματα που επλήγησαν και στερεωτικές εργασίες ώστε να σταματήσει η κατάπτωση βράχων.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, ξεκίνησε η αποτύπωση του φαινομένου από την επιστημονική Ομάδα υπό τον Καθηγητή Γεωλογίας και Πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα. Γεωλόγοι και μηχανικοί εξέτασαν όλα τα επικίνδυνα σημεία από τα οποία προήλθαν οι καταπτώσεις βράχων στο λόφο του Προφήτη Ηλία στο Πλωμάρι.

Oριοθέτηση της επικίνδυνης περιοχής στο Πλωμάρι (video)Μετά την αποτύπωση του πεδίου και την αεροφωτογράφιση οριοθετήθηκε εκ νέου η περιοχή που παρουσιάζει υψηλή επικινδυνότητα με αποτέλεσμα να γίνει εκκένωση και άλλου ενός σπιτιού. Ήδη από το Σάββατο έχουν εκκενωθεί 14 σπίτια και 36 άτομα φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία του Πλωμαρίου, ενώ 29 είναι συνολικά τα κτίρια εκ των οποίων οι 15 κατοικίες που βρίσκονται μέσα στη ζώνη επικινδυνότητας.

Θα ακολουθήσει ειδική μελέτη για την σταθεροποίηση της επικινδυνότητας ενώ μετά από αίτημα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του δήμου Λέσβου αύριο το πρωί επιστήμονες του ΗΓΜΕ θα μεταβούν στην περιοχή για να εκτιμήσουν την κατάσταση ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών και οι στερεωτικές εργασίες ώστε να σταματήσουν οι καταπτώσεις των βράχων.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σπυριδάκη

Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος