Πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η συνέντευξη τύπου του ΠΑΜΕ ενόψει της ΔΕΘ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει το ΠΑΜΕ: «Στην κεντρική ομιλία παρουσιάστηκε το πλαίσιο διεκδικήσεων των ταξικών δυνάμεων και υπήρχε ξεχωριστή ομιλία για τον ΟΑΕΔ ως πολύμορφος μηχανισμός ενίσχυσης των εργοδοτών με λεφτά των εργαζομένων και οι διεκδικήσεις μας για την προστασία των ανέργων.

Επίσης το ΠΑΜΕ απεύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στη μεγάλη εργατική και λαϊκή διαδήλωση που διοργανώνουν τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων και άλλοι μαζικοί φορείς στη Θεσσαλονίκη, στις 8 Σεπτέμβρη, αλλά και στα συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις που αποφασίστηκαν μέσα από μαζικές συσκέψεις, στις 13 Σεπτέμβρη».

Επίσης στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως «παρουσιάστηκε ένα λεύκωμα που αφορά απεργιακούς αγώνες και άλλες κινητοποιήσεις από την εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης έως σήμερα (2009 – 2017) και η καινούργια ιστοσελίδα του ΠΑΜΕ.

Στη συνέντευξη τύπου μίλησαν εκπρόσωποι από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, από την ΠΑΣΕΒΕ, από την ΟΓΕ και από το ΜΑΣ. Ξεχωριστή σημασία είχε η ομιλία της απλήρωτης και ανασφάλιστης συναδέλφου που εργάζεται στην καθαριότητα κτιρίων του ΟΑΕΔ και παρουσίασε τα αυξημένα προβλήματα, λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων».

To πλήρες κείμενο της εισήγησης στη συνέντευξη, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΠΑΜΕ.

Μοιράσου το άρθρο: