Συνέλευση στις 4 Μαρτίου καλεί το συνδικάτο οικοδόμων Αθήνας, με στόχο την προετοιμασία της απεργίας στις 14 του ίδιου μήνα.

Ο χώρος διεξαγωγής της συνέλευσης, είναι η αίθουσα του συνδικάτου στην πλατεία Κάνιγγος, οδός Βερανζέρου 1 και η ώρα έναρξης είναι η 10πμ.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση: «Για να συζητήσουμε πώς θα οργανώσουμε καλύτερα τη μάχη των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που έχουμε ξεκινήσει σε κάποια εργοτάξια και πρέπει να γενικεύσουμε παντού, σε όλους τους χώρους δουλειάς. Να καθορίσουμε τα επόμενα βήματα και να συντονίσουμε τη δράση μας σε όλα τα εργοτάξια στην Αττική, με σταθμό τη μεγάλη Πανελλαδική Πανοικοδομική Απεργία την Τετάρτη 14 Μάρτη».

Οι διεκδικήσεις του κλάδου είναι οι ακόλουθες:

«Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα, υπογραφή τοπικής και κλαδικής σύμβασης.
-7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο. Σε περίπτωση έντασης των εργασιών, αυτές να καλύπτονται με 2η βάρδια κι όχι δουλειά ήλιο με ήλιο.
-Αναγνώριση όλων των 3ετιών.
-Αυστηρή τήρηση των νόμων για τα μέτρα υγείας και ασφάλειας.

Στηρίζουμε την πάλη για:
-Υπογραφή Εθνική Γενική ΣΣΕ, ώστε κανένας εργαζόμενος να μη δουλεύει με μισθό κάτω από τα 751 ευρώ.
-Κατάργηση των νόμων που καταργούν τις ΣΣΕ.
-Διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων και αλλαγή των προϋποθέσεων με ευνοϊκότερους όρους για την κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος (13ετία, 500 και 1000 ένσημα).
-Υπογραφή διακρατικών συμβάσεων, που θα δίνουν τη δυνατότητα αναγνώρισης ενσήμων και κατοχύρωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος σε συναδέλφους μετανάστες.
-Ένταση των ελέγχων των υπηρεσιών του κράτους (ΕΦΚΑ, ΣΕΠΕ κ.ά.) για την αυστηρή εφαρμογή των μέτρων υγείας και ασφάλειας, καθώς και για την πάταξη της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.
-Προστασία της λαϊκής κατοικίας ενάντια στις κατασχέσεις – Ενάντια στη φοροεπιδρομή».

 

Μοιράσου το άρθρο: