Σε θεσμό με ιδιαίτερη κοινωνική αξία εξελίσσονται τα κοινωνικά – λαϊκά φροντιστήρια, με αποτέλεσμα και αυτή την εκπαιδευτική χρονιά, να έχουν αρχίσει οι ανακοινώσεις για την επαναλειτουργία τους.

Έναρξη εγγραφών στο Λαϊκό Φροντιστήριο του Δήμου Χαϊδαρίου

Ο Δήμος Χαϊδαρίου, με στόχο τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων οικογενειών, συνεχίζει για τέταρτο χρόνο τη λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου, παρέχοντας δωρεάν μαθήματα διδακτικής ενίσχυσης.

Το Λαϊκό Φροντιστήριο απευθύνεται σε μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου και σε αποφοίτους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Κύριο κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων είναι το οικογενειακό εισόδημα, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη παράγοντες, όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά κριτήρια κ.α. Αποστολή του είναι να παρέχει επιπλέον διδακτικά εφόδια στους μαθητές από λαϊκές οικογένειες συμβάλλοντας στη γνώση και στις ανάγκες που προκύπτουν από την παρακολούθηση του Γυμνασίου και Λυκείου αλλά και των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού.

Την περσινή χρονιά το Λαϊκό Φροντιστήριο λειτούργησε με τη συνδρομή 27 καθηγητών όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων και συμμετείχαν 120 μαθητές όλων των τάξεων. Αξιοσημείωτο είναι ότι το συγκεκριμένο φροντιστήριο, που λειτουργεί λόγω της σπουδαίας εθελοντικής προσφοράς των καθηγητών του, σημείωσε επιτυχίες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και μαθητές του εισήχθησαν σε Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Οι αιτήσεις κατατίθενται στο Τμήμα Παιδείας του Δήμου (3ος όροφος- Δημαρχείο Χαϊδαρίου), από 1/09/18 έως 29/09/18 και αξιολογούνται από αρμόδια επιτροπή. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου στο χώρο του 2ου Λυκείου Χαϊδαρίου, κατά τις απογευματινές ώρες, ενώ τα τμήματα είναι ολιγομελή.

Το προσφερόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι συνάρτηση της συμμετοχής των μαθητών και των ειδικοτήτων των εθελοντών καθηγητών. Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να στηρίξουν αυτήν τη δράση παρακαλούνται να υποβάλλουν σχετική αίτηση, προσκομίζοντας αντίγραφα τίτλων σπουδών ή αποδεικτικά τυπικών προσόντων στο τμήμα Παιδείας του Δήμου (3ος όροφος).

Οι γονείς των οποίων τα παιδιά επιθυμούν να συμμετέχουν, καλούνται να υποβάλλουν σχετική αίτηση, καταθέτοντας τα κάτωθι δικαιολογητικά:
• Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του αιτούντος γονέα/κηδεμόνα.
• Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (αναζητείται αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία).
• Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος.
• Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας (αν υπάρχει).
• Οποιοδήποτε δικαιολογητικό πιστοποιεί την κατηγοριοποίηση σε ευπαθή κοινωνική ομάδα.

Για πληροφορίες και αιτήσεις εγγραφής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται τις εργάσιμες ημέρες & ώρες στην υπεύθυνη του Λαϊκού Φροντιστηρίου κα Κρίστη Μπελτεγρή, τηλ. 213 2047237 καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Επίσης στο Δήμος Χαϊδαρίου, καλούνται όσοι καθηγητές επιθυμούν να δηλώσουν εθελοντική συμμετοχή στο Λαϊκό Φροντιστήριο να επικοινωνούν καθημερινά στο τμήμα Παιδείας, στο τηλέφωνο που προαναφέρθηκε και για τις αιτήσεις των μαθητών.

Στην Καισαριανή

Ξεκινά η λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης Δήμου Καισαριανής για το σχολικό έτος 2018-2019.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Καισαριανής τονίζει μεταξύ άλλων ότι: «Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση ο Δήμος μας, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οργάνωσε την περσινή σχολική χρονιά για πρώτη φορά Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης. Αυτόν τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του βοήθησε έμπρακτα πάνω από 70 μαθητές με την βοήθεια που αμέριστα έδωσαν οι εθελοντές εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων. Έπειτα από την μεγάλη αποδοχή του από τον κόσμο της Καισαριανής προχωράμε στη λειτουργία του και για δεύτερη χρονιά.

Θέλουμε να δώσουμε το χέρι σ’ όσους τσακίστηκαν μέσα στην κρίση, για να σηκώσουν το ανάστημά τους και να απαιτήσουν αυτό που πραγματικά δικαιούνται. Να δώσουμε ώθηση στις διαθέσεις πρωτοπόρων εκπαιδευτικών που θέλουν να προσφέρουν τη γνώση τους, προσδοκώντας ότι θα προσφέρουμε μια ευκαιρία σ’ όσους μαθητές αποκλείονται από αυτό το βαθιά ταξικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Απευθυνόμαστε στους εκπαιδευτικούς να υποστηρίξουν πολύπλευρα και ενεργητικά αυτή την πρωτοβουλία του Δήμου, με στόχο να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των μαθητών.
Απευθυνόμαστε στα παιδιά των ανέργων, των εργατοϋπαλλήλων, των φτωχών αυτοαποσχολουμένων, να γραφτούν στο Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης του Δήμου το επόμενο διάστημα».

Τέλος, ο Δήμος επισημαίνει πως: «Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει τη διεκδίκηση και απαιτεί:
Αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν παιδεία με σύγχρονες υποδομές και επαρκή οικονομική χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών με μόνιμη και σταθερή εργασία για την κάλυψη όλων των κενών.

Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά από τις 3 Σεπτεμβρίου 2018 στο Δημαρχείο Καισαριανής, Βρυούλων 125 & Φιλαδελφείας, 3ος όροφος
Καθημερινά από Δευτέρα – Παρασκευή και ώρα 9.00-15.00
Αιτήσεις μπορούν να αποσταλούν και στο fax 210.72.95.917 και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: [email protected]
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213.20.10.796
Αιτήσεις για εθελοντές εκπαιδευτικούς και μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου θα βρείτε στο site του Δήμου kaisariani.gr και στο γραφείο της Γραμματείας Δημάρχου».

Πάτρα: Eκδήλωση για μαθητές και εκπαιδευτικούς του Λαϊκού Φροντιστήριου

H Αντιδημαρχία Παιδείας και η Γραμματεία του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης, διοργανώνουν τιμητική εκδήλωση για τους μαθητές-αποφοίτους και τους εκπαιδευτικούς του Λαϊκού Φροντιστηρίου, την Δευτέρα 3 Σεπτέμβρη στις 8:00 μ.μ., στο κεντρικό κτίριο του Δημαρχείου, Μαιζώνος 108.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Πατρέων: «Με την εκδήλωση αυτή η Δημοτική Αρχή θέλει να συγχαρεί τους όλους τους επιτυχόντες μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2018 για την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όλους του μαθητές και μαθήτριες που με την εργατικότητα και επιμονή τους μέσα σε δύσκολες συνθήκες, με τις επιδόσεις τους, απέδειξαν ότι η μόρφωση είναι ανάγκη και δικαίωμα της νεολαίας. Επίσης, η Δημοτική Αρχή θέλει να ευχαριστήσει τους εκπαιδευτικούς, που με πείσμα και αυταπάρνηση βοήθησαν πολύπλευρα για να παραχθεί αυτό το αποτέλεσμα.

Οι λόγοι που επιβάλλουν τη λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης, είναι η πολύχρονη υποβάθμιση της δημόσιας Εκπαίδευσης. Οι μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία, την ώρα που χιλιάδες εκπαιδευτικοί είναι άνεργοι. Το ακόμα χειρότερο σχολείο για τους μαθητές και τους γονείς που ετοιμάζει με το νέο νομοσχέδιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με περισσότερα εμπόδια και εξετάσεις πανελλαδικού τύπου, με σκληρό ανταγωνισμό και «χαμένους» τις λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους.

Η επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής είναι να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των μαθητών σε όλες τις γειτονιές του δήμου μας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, ο αγώνας ο μοναδικός δρόμος για να βαδίσουμε».

Μοιράσου το άρθρο: