Σε αντιφασιστική συγκέντρωση καλούν συνδικάτα, κινήσεις και η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά στις 6.30μμ. Αφορμή ήταν η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, ότι θα εγκαινιάσει γραφεία στην περιοχή.

Η Οικογένεια του Παύλου Φύσσα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να αποδείξουν ότι υπάρχουν ακόμα, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής καλούν σε «εγκαίνια» του χώρου που στεγάζει μέρος της εγκληματικής τους οργάνωσης στον Πειραιά, λίγες μέρες μάλιστα μετά από την πρόσφατη επίθεση τους σε αφισοκολλητές της ΠΕΝΕΝ. Δεν ανεχόμαστε την παρουσία των δολοφόνων ανάμεσα μας, στις γειτονίες που μεγαλώνουν τα παιδιά μας, στις γειτονιές του Παύλου.

Καλούμε τον κόσμο του Πειραιά και όχι μόνο, την Παρασκευή 20/10 στις 19:00 σε συγκέντρωση στην Πλατεία Κοραή, να σταθεί δίπλα μας και απέναντι τους για να φωνάξουμε όλοι μαζί ότι στην πόλη μας, όπως και στις άλλες πόλεις, δεν χωράνε οι φονιάδες της Χρυσής Αυγής».

Πρόσφατα ναυτεργάτες μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, δέχτηκαν επίθεση στον Πειραιά και η ΠΕΝΕΝ τονίζει ότι: «Η νεοναζιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» και άλλα νεοφασιστικά μορφώματα και ρατσιστικές οργανώσεις συνεχίζουν και κλιμακώνουν την δράση τους και με οργανωμένες επιχειρήσεις και επιθέσεις προσπαθούν να βγουν στο προσκήνιο ενεργοποιώντας τα τάγματα εφόδου σε βάρος μεταναστών – προσφύγων αλλά και του εργατικού κινήματος.

Τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά ρατσιστικής βίας στον Ασπρόπυργο, την Λαμπρινή, σε διάφορα νησιά, αλλά πρόσφατα και στον Πειραιά που η Χρυσαυγίτικη συμμορία οργάνωσε επίθεση ενάντια σε συνεργείο αφισοκόλλησης της ΠΕΝΕΝ δείχνουν ότι έχουν αποθρασυνθεί εκμεταλλευόμενοι την στάση του Πόντιου Πιλάτου που ακολουθεί η κυβέρνηση αλλά και την προκλητική και ιδιότυπη συγκάλυψη και ασυλία που τους προσφέρουν οι διωκτικές αρχές της χώρας μας.

Η στοχοποίηση και οι ρατσιστικές επιθέσεις σε μετανάστες – πρόσφυγες αλλά και εναντίον της ΠΕΝΕΝ μέσα στην νύχτα, δείχνουν ότι η Χρυσαυγίτικη νεοναζιστική οργάνωση είναι πλήρως απομονωμένη πολιτικά, ιδεολογικά και κοινωνικά.

Εξακολουθεί όμως να απολαμβάνει και να αξιοποιεί την κοινοβουλευτική νομιμότητα παράλληλα με την εξελισσόμενη δίκη η οποία καθυστερεί δραματικά καθώς και η ολοκλήρωσή της, γεγονός που εκμεταλλεύονται οι νεοφασίστες. Από την μια δηλώνουν πίστη στην νομιμότητα και από την άλλη στο σκοτάδι της νύχτας επιχειρούν επιθέσεις σε συγκεκριμένους κάθε φορά στόχους….

Η ΠΕΝΕΝ απευθύνει κάλεσμα στα συνδικάτα, τους εργαζόμενους και τους Ναυτεργάτες να πλαισιώσουν και να συμμετάσχουν:

1) στην αντιφασιστική συγκέντρωση στον Πειραιά στην πλατεία Κοραή στις 20/10/2017 στις 7 μ.μ όπου οι Χρυσαυγίτες εγκαινιάζουν τα νέα τους γραφεία και

2) στις 21/10/2017 στο Πέραμα (στην αφετηρία των F/B Πέραμα – Σαλαμίνα) στις 12 το μεσημέρι στην αντιφασιστική εξόρμηση που διοργανώνει μαζί με άλλες οργανώσεις και εργατικές συλλογικότητες».

Σε ανακοίνωσή της, όπου καλεί και στη συγκέντρωση στον Πειραιά, η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) επισημαίνει: «Η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής τολμά να μαζέψει τους υπόδικους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα για να πραγματοποιήσει δήθεν εγκαίνια στα νέα γραφεία της στον Πειραιά, παρουσία του αρχηγού της Μιχαλολιάκου, την Παρασκευή 20 Οκτώβρη.

Είναι μία παρουσία πρόκληση για τα δημοκρατικά αισθήματα των εργαζόμενων και της νεολαίας του Πειραιά. Ο Φύρερ Μιχαλολιάκος που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έρχεται να εγκαινιάσει τα νέα γραφεία ορμητήρια της ναζιστικής συμμορίας και να επιθεωρήσει τα τάγματα εφόδου της. Από αυτά τα Γραφεία ξεκίνησαν οι τραμπούκοι Χρυσαυγίτες που τόλμησαν να επιτεθούν σε αφισοκολλητές του σωματείου της ΠΕΝΕΝ τα ξημερώματα της Τετάρτης 10/10 στην πλατεία Τερψιθέας.

Πέρισυ σε παρόμοια φιέστα τον Απρίλη είχαν επιτεθεί κατα αντιφασιτών και με σιδερόβεργα κατα δημοσιογράφων.
Ο Μιχαλολιάκος, την ώρα που εγκαταλείπουν την συμμορία του βουλευτές και περιφεριεακοί σύμβουλοι, θέλει να στείλει το μήνυμα ότι τα τάγματα εφόδου είναι εδω για να κρατήσει έτσι συσπειρωμένο το ναζιστικό πυρήνα που τα πλαισιώνει».

«Ο Πειραιάς ανήκει στο χώρο της εργασίας και του λαϊκού κινήματος και όχι στον κοινωνικό κανιβαλισμό των ναζί», αναφέρουν μεταξύ άλλων στο κάλεσμά τους για τη συγκέντρωση της Παρασκευής, η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου – Δραπετσώνας, η ενωτική αγωνιστική συνεργασία (Ε.Α.Σ.) ΕΘΕΛ και η οργάνωση μαχητικού αντιφασισμού (ΟΡ.Μ.Α.)

«Η κοινωνική και πολιτική απομόνωση της Χρυσής Αυγής αποτελεί το πρώτιστο καθήκον όλου του δημοκρατικού και προοδευτικού κόσμου» αναφέρει μεταξύ άλλων η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά σε ανακοίνωσή της.

Μοιράσου το άρθρο: