Δεμένα μέχρι τις 6 το πρωί της Τρίτης θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς η ΠΝΟ αποφάσισε νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής τονίζει σε ανακοίνωση του ότι «δεν υπάρχει για την κυβέρνηση θέμα αλλαγής και εξομοίωσης του καθεστώτος φορολογίας των ναυτικών».

Στις 11 το πρωί, τα 13 συνδικαλιστικά σωματεία της ΠΝΟ πραγματοποίησαν  συγκέντρωση στον Αγ. Διονύσιο και πορεία προς το Υπουργείο Ναυτιλίας, όπου αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντάται με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή, από τον οποίο ζητούν γραπτές διαβεβαιώσεις για να μη συνεχίσουν την απεργία. Αμέσως μετά τη συνάντηση η ΠΝΟ θα συνεδριάσει για να λάβει αποφάσεις για τη συνέχιση ή μη της απεργίας αύριο.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΝΟ έχει ήδη εξαγγείλει και νέα πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, ζητώντας τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτικών (εν ενεργεία και συνταξιούχων).

Η παράταση της απεργίας πάντως, έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες μαθητές να παραμενουν εγκλωβισμένοι στην Κρήτη. Ήδη αναζητείται λύση, είτε με πλοίο είτε με εναέρια μέσα.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Πρόγραμμα
Φωτογραφία: Eurokinissi
Σχετική είδηση: Μαθητές εγκλωβίστηκαν στην Κρήτη λόγω της απεργίας της ΠΝΟ

Μοιράσου το άρθρο: