Με συγκέντρωση στις 9πμ στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων (κτήριο 9, αίθουσα 5) την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, απαντάει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, στη δίκη των 35 μελών της, για κινητοποίηση του 2011.

Σε νέα ανακοίνωσή της για τη δίκη, η ομοσπονδία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Μετά από οκτώ (8) αναβολές και έξι (6) χρόνια, τα τριάντα πέντε (35) Μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. του 2011 καλούνται και πάλι την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 να δικαστούν ενώπιον του Α’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Η κατηγορία που τους βαραίνει είναι… πρόκληση ρύπανσης του περιβάλλοντος, η οποία προκλήθηκε κατά τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το Νοέμβριο του 2011 ενάντια στις περικοπές μισθών κατά 60% που έκανε η τότε κυβέρνηση καθ’ υπόδειξη της τρόικας».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης τονίζεται πως: «Η διατήρηση μίας δικαστικής υπόθεσης επί τόσο μακρό χρονικό διάστημα και μετά από ούτε μία, ούτε δύο αλλά οκτώ αναβολές στοχεύει στην τρομοκράτηση των συνδικαλιστικών εκπροσώπων της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και την ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. που αγωνίζονται σθεναρά να ανατρέψουν την πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζει και η σημερινή  κυβέρνηση και να διατηρήσουν τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όσοι νομίζουν πως η επιχειρούμενη ποινικοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα οδηγήσει σε  παραίτηση από τους αγώνες τους ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές, που εξαθλιώνουν τηΝ Ελληνική κοινωνία, εξυπηρετούν τα μεγάλα οικονομικά, επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα και στοχεύουν στο ξεπούλημα της Δημόσιας και Δημοτικής περιουσίας στους δανειστές απατώνται. Το μήνυμα που στέλνουν είναι πως δεν υποκύψαμε ποτέ και δεν θα υποκύψουμε στους εκβιασμούς, στις απειλές και στην τρομοκρατία, από οπουδήποτε και εάν προέρχονται».

Σχετική είδηση: Δίκη της ΠΟΕ-ΟΤΑ την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου

Μοιράσου το άρθρο: