Με «Πορεία σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας» την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου ξεκινάει τις κινητοποιήσεις της η ΠΟΕΔΗΝ στη ΔΕΘ.

Η πορεία συνδυάζεται με στάση εργασίας 8πμ – 11πμ για τα σωματεία – μέλη της ΠΟΕΔΗΝ που έχουν έδρα τη Θεσσαλονίκη και με στάση 7πμ – 3μμ για τα υπόλοιπα σωματεία – μέλη με έδρα την κεντρική Μακεδονία. Επίσης η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «καλύπτει με Απεργία όσους Συναδέλφους θελήσουν να συμμετάσχουν στην συγκεκριμένη κινητοποίηση».

Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει στις 8πμ στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και όπως αναφέρει η ομοσπονδία των υγειονομικών: «Θα ακολουθήσει μεγάλη πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας και ΕΚΑΒ που θα καταλήξει στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης».

Tην επόμενη μέρα, Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, η ΠΟΕΔΗΝ συμμετέχει στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 6μμ στο άγαλμα Βενιζέλου.

Στο διήμερο των κινητοποιήσεων στη Θεσσαλονίκη, η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι «καλούνται να συμμετάσχουν εκτός των εργαζομένων στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ της Κεντρικής Μακεδονίας και τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων μελών όλης της χώρας.
Ως εκ τούτω καλούνται τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων να λάβουν αποφάσεις διευκόλυνσης συμμετοχής των Συνδικαλιστικών Στελεχών».

Μοιράσου το άρθρο: