Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο (ΠΟΕΙΔΔ) δηλώνει ότι συμπαραστέκεται και στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση, που αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ – ΥΠΠΟ για την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της αναφέρεται ότι: Η ΠΟΕΙΔΔ αποφασίζει την προκήρυξη 24ώρης απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη 11.10.2018, καταδικάζοντας απερίφραστα την απαράδεκτη και παράνομη μεταβίβαση αρχαιολογικών χώρων, μνημείων, μουσείων και άλλων κτιρίων που σχετίζονται με την πολιτιστική κληρονομιά στην ΕΤΑΔ ΑΕ -και μέσω αυτής στο Υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ), που δημιουργήθηκε για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους προς τους δανειστές της χώρας.

Παρά τις διαβεβαιώσεις των υπουργείων Πολιτισμού και Οικονομικών, παρά τις κυβερνητικές προσπάθειες να παρουσιαστεί ως «ένα λάθος που θα διορθωθεί», πέρα από δελτία Τύπου και δηλώσεις, καμία θεσμική ενέργεια δεν έχει πραγματοποιηθεί». Η Πολιτιστική Κληρονομιά της χώρας, οι αρχαιολογικοί χώροι, τόποι και μνημεία ανήκουν κατά κυριότητα και νομή στο Δημόσιο σύμφωνα με το Σύνταγμα αποτελούν δημόσια περιουσία εκτός οιασδήποτε συναλλαγής…

Τέλς, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΙΔΔ «καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν δυναμικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις, που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018, στις 10:30 πμ στην είσοδο του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης και στις 11.00π.μ. στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη. Η πολιτιστική μας κληρονομιάς ΔΕΝ παραχωρείται και ΔΕΝ αποτελεί αντικείμενο παζαρέματος και συναλλαγής… ΟΧΙ στη μεταβίβαση αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων στην ΕΤΑΔ…».

Μοιράσου το άρθρο: