Άνοιξαν πριν από λίγο οι πύλες του Πολυτεχνείου το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από τα ξημερώματα της Τετάρτης, μετά από παρέμβαση φοιτητικών συλλόγων. Αυτήν την ώρα οι καταληψίες έχουν περιοριστεί σε ένα κτίριο του ΕΜΠ.

Στη συνέχεια, μέλη φοιτητικών συλλόγων, που όλο αυτό το διάστημα παρέμεναν έξω από το Πολυτεχνείο, μπήκαν στο χώρο του ιδρύματος, ώστε να τον προετοιμάσουν για τις αυριανές εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου.

Για το βράδυ, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν οριστεί φοιτητικές ομάδες περιφρούρησης των κτιρίων.

Νωρίτερα, εκατοντάδες φοιτητές είχαν πραγματοποιήσει πορεία προς το Πολυτεχνείο, προκειμένου να ανοίξουν οι πόρτες του Ιδρύματος για τον εορτασμό της 44ης επετείου της εξέγερσης.

Έτσι, την Παρασκευή αναμένεται να πραγματοποιηθούν κανονικά οι εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου.

Όσοι πολίτες επιθυμούν, μπορούν από το πρωί να εισέρχονται στον χώρο του Πολυτεχνείου για να καταθέσουν στεφάνι ή λουλούδια.

Η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει από την οδό Πατησίων στις 15:00.

Κλειστοί θα είναι από τις 17:00 οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα και Ευαγγελισμός και από τις 15:00 ο σταθμός Μέγαρο Μουσικής, ενώ τροποποιήσεις αναμένονται σε δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ καθώς επίσης και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις κεντρικές οδούς της Αθήνας.

Πηγή: Α’Πρόγραμμα, ΕΡΤ1, eurokinissi.gr

Μοιράσου το άρθρο: