Έκλεισε η Βασιλίσσης Σοφίας και στα δύο ρεύματα, από το ύψος του Χίλτον μέχρι την πλατεία Συντάγματος, λόγω της κινητοποίησης των εργαζομένων των μεταλλείων Κασσάνδρας από τη Χαλκιδική, που πραγματοποιούν πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου, και στα γραφεία της «Ελληνικός Χρυσός».

Παράλληλα, δόθηκε στην κυκλοφορία η λεωφόρος Μεσογείων, που είχε κλείσει από το ύψος της Κατεχάκη μέχρι την οδό Μιχαλακοπούλου, λόγω της συγκέντρωσής τους έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Οι μεταλλωρύχοι διεκδικούν τη γρήγορη επίλυση των εκκρεμοτήτων σχετικά με την έκδοση των απαραίτητων αδειών για τα μεταλλεία της Χαλκιδικής, προκειμένου, όπως υποστηρίζουν, να έχουν «αντικείμενο εργασίας».

«Θέλουμε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση με την κυβέρνηση και την εταιρεία για να έχουμε δουλειά εμείς. Οι τρεις άδειες που δόθηκαν για την Ολυμπιάδα δεν αρκούν για να προχωρήσει το έργο, είναι ενιαίο» είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στις στοές των μεταλλείων Χρήστος Ζαφειρούδας.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του ΓΓ του υπουργείου Περιβάλλοντος με αντιπροσωπεία μεταλλωρύχων που ζητούν την έκδοση των αδειών για το μεταλλείο στις Σκουριές. Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν πορεία προς τα γραφεία της εταιρίας και τη Βουλή.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, κυκλοφοριακά προβλήματα υπάρχουν, αυτή την ώρα, στις λεωφόρους Κατεχάκη, Ηλιουπόλεως, Κηφισίας και Βασιλίσσης Σοφίας, καθώς και στην οδό Μιχαλακοπούλου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: «Κατεβαίνουν» στην Αθήνα οι εργαζόμενοι των Μεταλλείων Κασσάνδρας

Μοιράσου το άρθρο: