Ομαλά και χωρίς νομικά κωλύματα προχωρά το έργο της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, το οποίο βρίσκεται στη διαδικασία δημοπράτησης και αναμένεται να αναδειχθεί προσωρινός ανάδοχος στις 15 Δεκεμβρίου.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια Αττικής, ενόψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού του 2017, τονίζει ότι έχει προκηρύξει το έργο με ανοικτό δημόσιο διεθνή διαγωνισμό, με τίτλο Έργα υποδομών για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου (Φάση Α’),, προϋπολογισμού 150.000.000 ευρώ, στη βάση των μελετών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Το έργο ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου περιλαμβάνει τα ακόλουθα υποέργα:

Αντιπλημμυρική θωράκιση περιοχής 160.000 κατοίκων, με την κατασκευή αγωγών και καναλιών για την παροχέτευση των επιφανειακών νερών που κατακλύζουν σε περίπτωση πλημμύρας την παραλιακή ζώνη και

Ανακατασκευή της παραλιακής λεωφόρου σε νέα, ταπεινωμένη υψομετρικά, και πιο κοντά στη θάλασσα, θέση σε σχέση με την υφιστάμενη.

Με αυτό το υπερτοπικού χαρακτήρα έργο, επιλύονται χρόνια προβλήματα των αστικών περιοχών του παραλιακού μετώπου των Δήμων Μοσχάτου-Ταύρου και Καλλιθέας, επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αττικής, Χρήστος Καπάταης

Μπαίνει έτσι τέλος στον αποκλεισμό των όμορων δήμων από την πρόσβαση προς τη θάλασσα και στην αγωνία τους για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων, κατέληξε ο κ. Καπάταης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία: Eurokinissi

Μοιράσου το άρθρο: