Νέα άδεια, την έβδομη κατά σειρά ζήτησε ο έγκλειστος Δημήτρης Κουφοντίνας. Ωστόσο, το αίτημά του προσέκρουσε στις αντιρρήσεις του Εισαγγελέα, ενώ η πλειοψηφία του Συμβουλίου των Αγροτικών Φυλακών Βόλου είχε αποφανθεί θετικά. Την τελική απόφαση θα λάβει το Δικαστικό Σμυβούλιο Βόλου.

Διαφώνησε ο εισαγγελέας της αγροτικής φυλακής του Βόλου με την 7η άδεια που ζήτησε ο Δημ. Κουφοντίνας και με βάση το σωφρονιστικό κώδικα μπορουσε να πάρει στις 28 Φεβρουαρίου (δηλαδή 2 μήνες μετά την προηγούμενη). Παρότι μάλιστα η πλειοψηφία των μελών του Πειθαρχικού συμβουλίου των φυλακών συμφώνησε, ο εισαγγελέας, μειοψήφησε, επικαλούμενος, σύμφωνα με τη συνήγορο του Δημ. Κουφοντίνα λόγους που άπτονται του ελέγχου των ιδεολογικών και πολιτικών του απόψεων, εστιάζοντας προφανώς τις αντιρρήσεις του στο αν έχουν αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια οι απόψεις του. Η διαφοροποίηση του εισαγγελέα, σύμφωνα με την κ. Κούρτοβικ, έγινε «προφανώς υπό την πίεση της ενορχηστρωμένης πολεμικής που έχει εξαπολυθεί εναντίον του κρατούμενου». Το αποτέλεσμα είναι πάντως η νέα άδεια να μπλοκάρει, ενώ μετά τη σχετική προσφυγή του εισαγγελέα, την απόφαση θα πάρει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο του Βόλου ενώπιον του οποίου εμφανίστηκε ο Δημ. Κουφντίνας, όπου και πάλι του ζητήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις «γύρω από τις ιδέες και τη δράση του».

Η συνήγορος του διευκρίνισε επίσης, πως πλέον δεν εργάζεται στις φούρνους των φυλακών. Αιτία η κριτική που έγινε στη διάταξη για την ευνοϊκότερη επιμέτρηση του χρόνου κράτησης για όσους εργάζονται στυς φούρνους των φυλακών. Για λόγους αλληλεγγύης στους άλλους κρατούμενους, όπως αναφέρει, ο Δημ. Κουφοντίνας ζήτησε να μεταφερθεί σε άλλη θέση εργασίας.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Μοιράσου το άρθρο: